Menu
Vakantie / Vrije tijd

Vakantie Hawaii

De eilanden van Hawaii in de Grote Oceaan vormen een geweldige afsluiting van een reis door het westen van Amerika, maar kan natuurlijk ook prima een vakantiebestemming op zich voor u zijn. Hawaii is Amerika met een vleugje Oosterse mystiek, wuivende palmbomen en wilde brandingen.

Wij raden u aan om twee of meer eilanden van Hawaii te combineren in één vakantie. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een binnenlandse vlucht tussen de verschillende eilanden. Ook is het een aanrader om een auto te huren op ieder eiland. Ieder eiland heeft talrijke bijzondere plekjes en mooie baaien die u met de auto goed kunt bereiken.

Hawaii kent verschillende eilanden:

1. Oahu

Het eiland Oahu heeft vele uitgestrekte stranden, veel vertier en de hoofdstad Honolulu.

Oahu is het dichtstbevolkte eiland van Hawaii met als hoofdstad Honolulu. Misschien wel de meest bekende plek van Hawaii. Op Oahu smelten gewoonten en tradities samen met vele culturen waardoor er een mengelmoes ontstaat tussen oosterse en westerse gebruiken. Het is hoe dan ook, het bekendste eiland van Hawaii met enorm veel bezienswaardigheden naast de aanwezigheid van fulltime zon, zee, stranden en fantastische surflocaties.

Oahu heeft enorm veel bezienswaardigheden. Een aanrader is om vooral een auto te huren om de verschillende highlights in uw eigen tempo te bezoeken:

Honolulu
De hoofdstad van Hawaii en tevens de belangrijkste aanvlieghaven van Hawaii. Hier liggen diverse hotels, maar ook het bedrijvige International Market Place.

Waikiki Beach
Het bekendste strand van Oahu. Dit strand is enorm populair bij de surfers.

Lolani
Het enige koninklijke paleis van Amerika.

Diamond Head
Diamond Head is een prachtig uitkijkpunt.

Pearl Harbor
De aanval op Pearl Harbor tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hier herdacht in een herdenkingscentrum en museum. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan het USS Arizona Memorial, een gedenkteken dat boven op het tot zinken gebrachte slagschip Arizona is geplaatst.

Polynesian Cultural Centre
In het Polynesian Cultural Centre krijgt u een kijkje achter de scermen en in de historie van diverse culturen in de Pacific, waaronder Hawaii, Fiji, Marquesas, Samoa, Tonga en Tahiti. Er zijn dorpen nagebouwd en diverse exposities.

2. Maui

Op het eiland Maui treft u enorme vulkanen, ruisende watervallen, fantastische vogels, reusachtige bergen, vruchtbaar land, een landschap van onbeschrijfelijke schoonheid.

Maui, eiland van tegenstellingen. Enorme vulkanen, ruisende watervallen, fantastische vogels, reusachtige bergen, vruchtbaar land, een landschap van onbeschrijfelijke schoonheid. De krater Haleakala beheerst het eiland. Het noordoosten biedt een weelderige plantengroei, het westen is droog en winderig. U zult het met iedereen eens zijn die zegt: ‘Maui No Ka Oi!’ (Maui is het beste).

Bezienswaardigheden Maui
De krater Haleakala beheerst het eiland Maui. Het noordoosten van het eiland biedt een weelderige plantengroei, het westen is droog en winderig. De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zijn:

Haleakala National Park
Dit park bestaat uit de top van de slapende Haleakala-vulkaan. De krater van de vulkaan is 11,3 km bij 3,2 km en is 800 meter diep. U kunt via twee paden vanaf de top de krater afdalen en vooral tijdens de zonsopkomst en zonsondergang is het uitzicht spectaculair. Het andere gedeelte van het park ligt aan de kust.

Road to Hana
De Hana Highway (beter bekend als de ‘Road to Hana’) is de naam voor de ruim 100 kilometer lange route tussen Kahului en Hana. Een rit naar Hana duurt ongeveer drie uur, langs een zeer bochtige weg (meer dan 600 bochten!), smal, langs de kust, over meer dan 50 bruggen. Onderweg geniet u naast prachtige vergezichten van vele watervallen en dorpen.

Lahaina
Lahaina is gelegen langs de westelijke stranden van Maui, perfect voor zonsondergang! Het is een oud dorp, waar men vroeger leefde van de walvisvangst. Nog altijd worden regelmatig bultrugwalvissen voor de kust gezien. Lahaina is uitgegroeid tot belangrijkste plaats van het eiland, vanwege de vermaarde restaurants, prachtige resorts, fraaie stranden, golfbanen en nog veel meer!

Hawaii1

3. Kauai

Het eiland Kauai heeft zonnige stranden omzomen regenwouden en met pijnbomen beklede berghellingen.

Kauai is het oudste en liefelijkste eiland van de Hawaii eilandengroep. Zonnige stranden omzomen hier regenwouden en met pijnbomen beklede berghellingen.

Bezienswaardigheden op Kauai
Kaui heeft naast de mooie stranden, genoeg bezienswaardigheden. Wij zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:
• Mooi, groen landschap en een kobaltblauwe zee
• Zonnige stranden
• Regenwouden
• Groene berghellingen
• Fern Grotto, waar u de ‘Hawaiian Wedding Song’ kunt horen
• Na Pali Cliffs
• Waimea Canyon, de Grand Canyon van de Pacific
• Kapaá, het toeristische centrum van het eiland met vele hotels, winkels en restaurants
• Badplaatsen: Hanalei (bij de monding van de gelijknamige rivier), Lihu’e (belangrijke cruisehaven), Poipu en Wailua (waterskiën en kajakken)

4. Hawaii Big Island

Hawaii Big Island is het grootste eiland van de archipel. U vindt er de smeulende Kilauea vulkaan en turkooizen diepten van de kust.

Hawaii Big Island is het grootste eiland van Hawaii. Wij bieden diverse hotels aan voor een aangenaam verblijf op dit eiland.

Bezienswaaridhgeden op Hawaii Big Island
Hawaii, Big Island heeft behalve mooie stranden ook een prachtig landschap en een mooie natuur. De belangrijkste bezienswaardigheden op dit eiland van Hawaii zijn:
• De smeulende Kilauea vulkaan
• Prachtige turkooize wateren
• Kona, het toeristische centrum van het eiland aan de westkust

Activiteiten op Hawaii Big Island
Graag geven wij u een aantal ideeën van wat er allemaal te doen is op Hawaii Big Island. Wilt u een van onderstaande excursies vooraf al gereserveerd hebben, neemt u dan contact met ons. Wij kunnen vele excursies organiseren op Hawaii Big Island, zowel individueel als in groepsverband.

Enkele voorbeelden:
• Duiken of per glasbodemboot van het kleurrijke onderwaterleven genieten
• Wandelen
• Excursies maken naar de vulkanen Mauna Loa (nog actief!) en de met sneeuw bedekte vulkaan Mauna Kea
• Excursie maken naar een van de vele orchideeënkwekerijen.

Wilt u ook genieten van het prachtige Hawaii tijdens een Vakantie Hawaii?