Menu
Vrije tijd

Week van de Smaak 2014

De Week van de Smaak is hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek, met nadruk op ambachtelijke, seizoensgebonden, natuurzuivere, duurzame en streekgebonden producten. ‘Smaak’ is hierbij het verbindende element.

Door mensen uit alle geledingen van de samenleving op een positieve manier in contact te brengen met gezond en lekker voedsel dragen we bij aan een duurzame ontwikkeling en gezonde levensstijl. De Week van de Smaak wordt gedragen door het enthousiasme en de inzet van partners in diverse sectoren; de Week van de Smaak verbindt (lokale) producenten, bedrijfsleven, non-profit organisaties en overheden.

De Week van de Smaak gaat uit van 6 kernwaarden, die de uitgangspunt vormen van het smaakhandvest:
• Ambachtelijk
• Natuurzuiver (= zonder additieven)
• Seizoensgebonden
• Diervriendelijk
• Bekende herkomst
• Duurzaamheid

Het doel van de Week van de Smaak is om, in samenwerking met regiocoördinatoren en partners uit alle geledingen van de samenleving, een breed publiek te laten ervaren wat écht eten is en een concreet handelingsperspectief te bieden. De landelijke organisatie bedenkt en realiseert inspirerende activiteiten die hun hoogtepunt beleven in de Week van de Smaak. Het effect hiervan moet zijn dat bestaande organisaties en structuren jaarrond verder gaan met deze activiteiten.

De Week van de Smaak is dé ontdekkingstocht naar pure producten en culinaire authenticiteit, en biedt:
een jaarlijks terugkerend evenement met publieksacties en publieksactiviteiten verspreid door het land, dat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid biedt te genieten van pure smaken en authentieke producten een stimulerend platform voor reeds bestaande én nieuwe initiatieven rond smaakbeleving van eten en drinken.

Ede, Hoofdstad van de Smaak 2014, is Proeftuin op de Veluwe
De gemeente Ede is in 2014 Hoofdstad van de Smaak. Met als motto ‘Proeftuin op de Veluwe’ organiseert Ede het hele jaar smaakvolle activiteiten en zet hiermee de producten uit eigen streek in de kijker. Door samenwerking met de vele kennis- en onderwijsinstellingen in de Food Valley wordt de kennis over wat we eten en drinken met zoveel mogelijk mensen gedeeld.

Wilt u meer weten over de Week van de Smaak 2014?