Menu
Beautynieuwtjes / Haar / Haarproblemen

Weg met vettig haar!

Heb je je haar vandaag gewassen? Of beter gezegd, was het nodig om je haar vandaag te wassen? Veel vrouwen hebben last van vettig hoofdhuid/haar en kunnen niet één dag zonder hun haar te wassen. Maar weinig vrouwen weten dat door elke dag je haar te wassen je haar juist sneller vet wordt! Hoe meer je jouw haren wast, des te meer je hoofdhuid olie produceert en hoe groter je probleem wordt. Een eindeloze cyclus waar je dus in terecht komt, compleet oneerlijk! Maar het goede nieuws is dat je die cyclus kan doorbreken en hier lees je precies hoe.

1. Probeer je haar niet elke dag te wassen, ook niet om de dag, maar pas de 3e of 4e dag. Het klinkt misschien vies, maar geloof het of niet, het is beter. Wanneer je de deur uit moet maar je haar is vettig, doe een pet, muts of hoed op, niemand die het dan ziet!

2. Het is belangrijk dat als je je haar wast, dit wel op de juiste wijze doet. Bij het gebruik van shampoo op het hoofdhuid, spoel, spoel, spoel goed! Soms is vettig haar het gevolg van shampoo of conditioner dat niet goed is uitgespoeld.

3. Spoel je haar met koud water na dat je haar is gewassen. Heet water stimuleert je hoofdhuid juist dat het vettig wordt. Het zelfde geldt voor de föhn, gebruik (indien mogelijk) de laagste stand bij het föhnen van je haar.

4. Droogshampoo is je beste vriend. Je hebt alvast wel eens wat gehoord over de droogshampoo, het zorgt ervoor dat je vettig haar direct verdwijnt! Daarnaast brengt het ook nog eens volume in je haar. Breng de droogshampoo alleen op de hoofdhuid aan, daar waar je haar vettig is.

5. Je haar te vaak aanraken en kammen is niet goed. Je handen bevatten de meeste bacteriën en zijn niet altijd schoon, waardoor je haar alleen maar nog meer vettig wordt. Ook door vaak je haar te kammen vanuit de hoofdhuid, zorgt dat ervoor dat de hoofdhuid meer olie produceert.

6. Stijl je je haar vaak? Of heb je van jezelf stijl haar, probeer dan je haar te krullen of je natuurlijke krullen eens te laten zien. Stijl haar ziet er sneller vettig en vies uit.

7. Veel vrouwen gebruiken een conditioner en kunnen er niet zonder. Persoonlijk vind ik de conditioner de beste uitvinding! Maar de meeste vrouwen weten niet dat het gebruiken van een conditioner op de hoofdhuid niet de juiste wijze is. Breng de conditioner alleen vanaf het midden van je haar aan tot en met de puntjes.

Lang leve schoon haar!