Oplossingen voor vet haar

Oplossingen voor vet haar

Heb je dagelijks last van vet haar? Dat kan verschillende oorzaken hebben en gelukkig bestaat er voor elke oorzaak ook een goede oplossing!

1. Verkeerde shampoo en stylingproducten
Een shampoo heeft een grote impact op je haar en net daarom is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die bij je haar en je hoofdhuid past. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Dan zou dat wel eens te wijten kunnen zijn aan de silliconen die in je shampoo zitten. Een goede tip hierbij is om een goedkope shampoo te kopen deze bevat namelijk minder silliconen.

Gebruik je conditioner, breng deze dan alleen aan op je haarpunten. Vermijd stylingproducten waar een hoge dosis silliconen in zit.

2. Te veel wasbeurten
Je haar te veel wassen is nooit goed, zeker niet als je dun of broos haar hebt of last hebt van een droge hoofdhuid. Ook het warme water niet meteen goed. Kies daarom niet alleen voor een passende shampoo, en spoel je haar af met lauw tot koud water en beperk het aantal wasbeurten. Hoe langer je dit volhoudt, hoe minder snel je haar vettig zal worden.

3. Verkeerde voeding
Het is moeilijk om te bepalen welke voeding echt slecht is voor je haar, dit hangt immers veel af van de hoeveelheid die je eet en in welke combinaties je eet. Wat belangrijk is dat je veel water drinkt,dit zorg ervoor day eventuele afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd.

4. Te veel van kapsel veranderen
Ben je iemand die zowat op elk moment van de dag letterlijk met de handen in het haar zit? Dan is de kans groot dat jij vaak vettig haar hebt. Kies ’s morgens voor een makkelijk, goed zittend kapsel waar je bij voorkeur zo weinig mogelijk stylingproducten voor moet gebruiken en je zal merken dat je haar veel minder snel vettig wordt.