Menu
Vrije tijd

Welkom in De Koog, welkom bij de 12e editie van Texel Culinair

Texel Culinair is een onvergetelijke evenement voor iedereen van alle leeftijden. Culinaire bedrijven van Texel presenteren exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Het bier en de wijn zijn met zorg voor u geselecteerd. Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens dit prachtige evenement, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan.

Betaalbare gerechtjes
Ook dit jaar hebben de koks weer hun uiterste best gedaan. Van lamsvlees tot kokkels, u kunt uw culinaire hart ophalen. Sinds 2013 vindt u bij iedere deelnemer minimaal één gerechtje van slechts 1 Kôgertje. Zo kan eenieder, volop genieten van de proeverij. De munten van 2015 kunt u tijdens het evenement terug brengen bij de bemande kassa, of opsturen. Deze zijn namelijk in 2016 niet meer geldig.

Het Kwekertje
Een gewaagd, betaalbaar en trendy gerechtje, dat is ‘het Kwekertje’. Dit jaar serveren 16 deelnemende restaurants ‘het Kwekertje’; een historische amuse van Texels rund. Texel wordt steeds meer gewaardeerd om haar eigen echte Texelse producten. Iedere deelnemer geeft een eigen invulling aan dit gerechtje, wat zij serveren is een verrassing tot op het evenement. De plattegrond geeft aan welke deelnemers dit 1 Kôgertje gerechtje serveren.

De Publieksprijs: Texels Speciaalbier & spijs
De Texelse bierbrouwerij biedt de deelnemers de kans om een gerechtje samen te stellen dat het beste past of gemaakt is met Texels Speciaalbier. Met een sms-actie kan het publiek tijdens Texel Culinair stemmen (€ 0.60 per verzonden bericht); de winnaar wordt op zondag bekend gemaakt. De gerechtjes die hiervoor in aanmerking komen, herkent u aan het Texels vlaggetje. Dit jaar wordt het bier voor het eerst in een speciaal bierglas geschonken. De twee bieren die geschonken worden zijn Skuumkoppe en Texels Bock.

Vermaak: Muzikanten en kids cooking
Ook het vermaak zit vol verrassingen! De proeverij wordt dit jaar muzikaal ondersteund door professionele artiesten van Texelse bodem. Ook aan de kleine bezoeker is gedacht. Uw kinderen kunnen als de beste amateur koks gratis meedoen met de Pink Lady’s. Hun stand is te vinden naast de kerk.

Wilt u meer weten over Texel Culinair?