Menu
Trouwen

Wil je met me trouwen? JA

Ben je onlangs ten huwelijk gevraagd en heb je volmondig ja gezegd? Gefeliciteerd! Dan kan nu het regelen beginnen. Want naast het feit dat het natuurlijk heel leuk is om je huwelijk te regelen komt er ook heel veel bij kijken. Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen bij de organisatie van je huwelijk!

  1. Stap 1 is natuurlijk het prikken van een trouwdatum. Vanaf dat punt kun je verder kijken naar bijvoorbeeld de locatie, mogelijke weersverwachtingen etc. Bij het bepalen van de datum kun je denken aan bijvoorbeeld een datum die voor jou en je man een speciale betekenis heeft, maar bijvoorbeeld ook wat het handigst is voor de gasten die je wilt uitnodigen. En wil je graag een zomerse bruiloft kies dan bijvoorbeeld voor de maanden juli of augustus, maar je kunt ook juist kiezen voor een winterbruiloft. Dit wordt namelijk steeds vaker gedaan.
  2. Is de datum bepaald dan komt stap 2 aan bod. De locatie! Wil je trouwen op een kasteel, een feestlocatie of misschien op het strand. Ook hierin kan de datum natuurlijk ook weer bepalend zijn, maar ook de hoeveelheid gasten die u wilt uitnodigen.
  3. Is de datum en de locatie bepaald en de gastenlijst is samengesteld kunnen de uitnodigen verstuurd worden. Natuurlijk moeten de uitnodigingen nog gedrukt worden. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk online je trouwkaarten uitzoeken en bestellen. De trouwkaarten worden dan gedrukt en naar je toegestuurd.
  4. Stap 4 en misschien voor jou de belangrijkste. De trouwjurk uitzoeken. Belangrijk hierbij is wel: Kies een jurk die bij je past. Je wilt er natuurlijk als een echte bruid uitzien, maar je moet de jurk ook de hele dag aan. Dus je moet je er ook comfortabel bij voelen.

Een algemene tip die we kunnen meegeven is vraag een ceremoniemeester die je helpt bij de voorbereidingen, maar die ook op de dag zelf alles in de gaten kan houden en kan regelen als er iets niet naar wens verloopt. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken!