Menu
Lifestyle / Mode

De 4 meest bekende blouses en de gelegenheden, waar ze het geschiktst voor zijn

Het is algemeen bekend, dat je voor kledingadvies, het best terecht kunt bij een vrouw. Alhoewel de mannen er ook wel wat van kunnen, staan vrouwen al heel lang bekend als te zijn de fashion icons. Mede hierdoor, zien we jaarlijks nieuwe modetrends aan ons voorbij gaan. Een kledingstuk, dat beter bekend stond als te zijn voor mannen en zich door de jaren heen heeft getransformeerd tot iets, dat ook door de vrouw gedragen kan worden, is het overhemd. De ‘vrouwelijke’ versie staat bekend als een blouse of bloes. Plaats je een overhemd en blouse naast elkaar, dan valt het verschil in ontwerp waarschijnlijk als eerst op. Het laatste oogt logischerwijs wat vrouwelijker. De blouse wordt voornamelijk aan het werk gedragen, omdat deze een energieke en professionele uitstraling geeft. Je hebt er echter ook blouses voor een meer informele, casual look. Het zijn er dus een heleboel verschillende soorten en hier zetten we alvast de vier meest bekende op een rijtje.

Button down blouse

Deze blouse is de meest bekende soort en wordt veelal tijdens formele aangelegenheden, zoals aan het werk, gedragen. Voor een formele look combineer je de button down blouse met business suits, een dress pant of rok. De button down blouse is een echte aanrader, aangezien het voor bijna elk lichaamstype geschikt is. Vanwege het ontwerp, lijk je er langer en slanker door. Van deze blouse zijn er ook weer verschillende modellen, ook de non – iron. Keuze zat dus, waarbij je zelfs niet meer strijken hoeft.

Oxford button down blouse

De Oxford button down wordt gezien als een van de eerste soorten in de categorie van button down blouses. Behalve aan de voorzijde van de blouse, zijn er ook knopen aan de kraag bevestigd. Deze zijn wat groter dan de knopen aan de voorzijde. Oxford button down blouses zijn meestal gemaakt van stoffen als katoen, linnen of zijde. Je draagt ze, net als de traditionele button down, meer in een formele setting.

Peasant blouse

Deze blouse werd in de jaren ’60 erg populair in de VS en werd geïnspireerd door kledingstijlen in Polen en Roemenië. Als gevolg van de verschillende modetrends, die elkaar door de jaren heen hebben opgevolgd, zijn er verschillende modellen van de peasant blouse ontstaan. Vandaag de dag herken je ze aan de fleurige patronen, borduursels of kraaltjes. Het spreekt voor zich, dat deze blouse voor een informele sfeer geschikt is. Je kunt ze het best combineren met een jeans, shorts en rokken.

Short sleeves

De short sleeve blouse verschilt weinig met het short sleeve overhemd voor heren. Zoals de naam het doet voorkomen, heeft deze blouse korte mouwen. Behalve de normale, effen look, heb je er ook short sleeves met een patroon. Zodoende is het geschikt voor zowel formele als informele settings.

Een blouse maakt het voor ons stukken makkelijker, om er zowel in formele als informele sfeer, goed uit te zien. Wacht dus niet langer, en maak er vandaag nog werk van, je nieuwste blouse online bestellen.