Menu
Lifestyle / MindFullness / Persoonlijk

Ontspannen is goed voor je geld.

Heel veel mensen zijn gestresst over geld, en vrouwen nog meer dan mannen. Maar als je gestresst bent, dan heeft dat meestal negatieve gevolgen voor… juist, hoe je met je geld omgaat. Een echte vicieuze cirkel dus.

Maar het omgekeerde is gelukkig ook waar: als het over geld gaat, dan blijkt dat geluk van invloed is op spaargedrag, met andere woorden, volgens dit onderzoek maken optimistische, gelukkige mensen over het algemeen betere financiële beslissingen.

Geluk kun je niet afdwingen, maar je kan jezelf wel een handje helpen door goed voor jezelf te zorgen. Hier zijn een paar lekkere niks-doen ontspanners.  Doe er je voordeel mee. En wie weet, misschien ontspant je bankrekening er ook van.

Zit stil 
De prikkels die ons brein elke dag te verwerken krijgt zijn eindeloos. De hele dag voor de computer, ’s avonds nog de krant, dan de televisie en tussendoor de verhalen van man en kroost. Information overkill heet dat. Wat een heerlijk gevoel als je je brein dan af en toe gewoon kan uitzetten. En dat kan. Er is zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar de voordelen van meditatie en die zijn eindeloos: je slaapt er beter van, je hebt minder stress en je verhoogt je concentratie, om er maar een paar te noemen.  Probeer het zelf: ga een maand lang elke dag 10 minuten (of langer) op een rustige donkere plek zitten, en luister naar een speciale guided meditation app. Je zal zien dat je heel snel je rust vindt en beter zal slapen. En dat is een garantie.

Lig stil
Voor iedereen die af en toe aan yoga doet is dit een zeer bekende pose aan het begin en op het einde van iedere les: de savasana (oftewel gestrekte ruglig). Maar wat de meesten niet weten is waarom deze pose zo belangrijk is: hij zorgt ervoor dat de effecten van de les in je lichaam worden verwerkt, ze worden er als het ware in verzegeld. Je ademhaling wordt langzamer, je bloeddruk daalt en er stroomt meer bloed naar je vitale organen. En dat heeft een enorm positief effect op je stresslevels. Overigens is een paar minuten op de grond liggen na elke sportieve inspanning een goed idee om tot rust en ontspanning te komen.

Adem in, adem uit
Heb je weer eens het gevoel dat je jezelf voorbij vliegt, probeer dan eens wat vaker op je ademhaling te letten. Alleen al door bewust te ademen breng je lichaam en geest weer bij elkaar en kom je tot rust.

Think positive
Deze hebben we al vaker gehoord, maar het blijft een waarheid als een koe: onze gedachten hebben meer invloed op hoe we ons voelen dan we denken en daar is nu ook wetenschappelijk bewijs voor. Dus de volgende keer dat je gestresst bent over je geld, of over iets anders, probeer er dan eens op een andere manier over te denken. Neem afstand, adem een paar keer diep in en uit en bedenk wat je uit de situatie kunt leren. Dat levert je altijd iets positiefs op.

Bron: Pursepower.nl