Het juiste dames overhemd: blouses for ladies

Het juiste dames overhemd: blouses for ladies

Eén van de leukere ontwikkelingen is de inburgering van dames overhemden – dit kledingstuk wordt door vele dames nog genegeerd terwijl de uitstraling heerlijk fris en energiek kan zijn. Maar hoe kies je een eerste overhemd? of hoe bepaal je je stijl? Hieronder enkele tips voor het kiezen van je eerste dames blouse.

Tip 1. Kies je kleur en stijl

Dames overhemden zijn fashionable! Of je nu gaat shoppen met vriendinnen of naar je werk gaat: een leuk kwalitatief damesoverhemd staat altijd erg goed. Er zijn veel verschillende stijlen voor dames overhemden. Een klassiek overhemd geeft meer een ‘boyfriend vibe’, terwijl een mooie blouse met een leuk design een meer vrouwelijke look geeft.

Tip 2. De pasvorm bepalen

Als je de hele dag zit dan is het te adviseren om een overhemd te nemen van een wat meer ontwikkelde weving zoals een twill of oxford (kies dan voor two ply). Als dit niet zo is dan kun je een lekker lichte weving nemen zoals een poplin (popeline) of satijn. De meer standaard designs zijn effen wit, effen lichtblauw (heel lichtblauw) en een mooie (satijnen) pen-stripe.

Een leuk weetje: overhemd of blouse voor vrouwen

Een “overhemd voor dames” wordt vaker een dames blouse genoemd, bloes of bloesje. De termen blouse en overhemd worden ook vaak door elkaar gebruikt. Een blouse heeft vergeleken met een overhemd een andere knoopsluiting. Heel simpel: bij een bloes zitten de knopen aan de linkerkant en bij een overhemd zitten ze aan de rechterkant.

TIP 3. Kies een overhemd dat niet te nauw aansluit

Je krijgt het hierdoor al snel warm en kunt je minder goed bewegen. Een dun overhemd kan leiden tot zweetplekken als je dan ineens moet opstaan voor een oefening of break out. Ga je daarna nog naar de borrel? kleed je dan snel even om en zoek een lekker getailleerd overhemd uit waar je je lekker in voelt.

Bekijk alle merken dames overhemden online.

Een leuk artikeltje over dames overhemden en het solliciteren vind je hier.

TOP 3 overhemden voor dames

Overhemden.com: overhemden specialist van Nederland en belgie. Koop uw overhemden vertrouwd en met persoonlijke service online.