6 Dingen die je moet weten over je wenkbrauwen!

6 Dingen die je moet weten over je wenkbrauwen!

Wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor je gezichtsuitdrukking. Er valt veel te weten en te leren over wenkbrauwen. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden voor het invullen en definiëren van je wenkbrauwen. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat is het handig om eerst dit artikel te lezen.

1. De huid om je wenkbrauwen heen kan heel gevoelig zijn. Dit is vooral te zien wanneer je je wenkbrauwen net hebt geëpileerd of gewaxt. Je huid wordt dan roze of rood.

2. Wenkbrauwen hebben een hele belangrijke taak. Volgens BBC, zijn je wenkbrauwen er om je ogen te beschermen tegen zweet, regen en andere stoffen die je ogen binnen kunnen komen. Denk daar maar eens aan tijdens het te dun epileren van je wenkbrauwen!

3. Net als het haar op je hoofd, kunnen wenkbrauwen met de jaren ook verdunnen. Dit kan te maken hebben met hormonale veranderingen, gebruik van medicijnen en andere oorzaken.

4. Je hebt vast gehoord van wimper extensie, maar ooit gehoord van wenkbrauw extensie? Net als bij je wimpers, is het een methode om je wenkbrauwen voller en dikker te laten lijken. Het blijft zeker zo’n twee weken zitten.

5. Vandaag de dag is het super makkelijk om de kleur van je wenkbrauwen te veranderen. Je kan in eerste instantie langs bij een professioneel schoonheidsspecialist om de kleur van je haar te matchen met de kleur van je wenkbrauwen. Maar als je het zelf wilt doen dan zijn er genoeg producten die je kunt gebruiken, zoals wenkbrauwpotloden, kwasten, poeders en gel. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende kleuren, zodat je altijd een passende kleur kunt vinden.

6. De beste vorm voor je wenkbrauwen hangt vooral af van je gezichtsvorm. Experten leggen uit dat als je meer een rond gezicht hebt , je dan beter niet voor voor een ronde boog kunt gaan. Als je gezicht meer een harten vorm heeft, probeer dan een zachte boog in je wenkbrauw.