Menu
Beauty / Gezicht

Maak het zelf: Natuurlijke gezichtsmasker

Waarom zou je geld uitgeven aan dure maskers, terwijl je met simpele basis ingrediënten je helemaal zelf ook haarmaskers kan maken? Daarnaast weet je 100% zeker dat je haarmasker natuurlijk is zonder onnodige toegevoegde chemicaliën.

Bij een masker is het de bedoeling dat het voor 10 tot 15 minuten op je gezicht blijft zitten. Een masker moet je altijd met lauwwarm water afspoelen. Ik heb 2 maskers die je kunt maken voor als je een vettige of droge huid hebt.

De vette huid
De vettige huid heeft veel aandacht en verzorging nodig. Een vette huid vangt makkelijk viezigheid op uit de omgeving.
Instructie gezichtsmasker voor de vette huid:
– Neem 1 rijpe banaan
– 1 eetlepel honing
– 1 sinaasappel of een limoen
– Pureer de banaan en voeg daar honing aan toe. ( Je kan dit ook aan de hand van een blender doen.)
– Mix daar een paar druppels van een sinaasappel of een limoen aan toe.
– Breng de masker aan op je gezicht en laat het lekker inwerken voor zo’n 15 minuten. Was je gezicht vervolgens met lauwwarm water en breng daarna een vochtinbrengende crème aan.

De droge huid
Niet alleen een vettige huid heeft goede verzorging nodig, voor een droge huid daarentegen is het net zo belangrijk. Een droge huid is niet altijd een fijn gevoel, maar met deze natuurlijk masker help ik je een handje!
Instructie gezichtsmasker voor de droge huid:
– Breng 1 theelepel honing en zonnebloemolie samen met één eiwit.
– Mix het samen in een kleine kom tot het één textuur wordt.
– Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het inwerken voor 15 minuten. Was je gezicht vervolgens met lauwwarm water en breng daarna een vochtinbrengende crème aan.