Menu
Vakantie / Vrije tijd

Handige bespaartips voor je kampeervakantie

Een kampeervakantie is hartstikke leuk voor jong en oud. Lekker samen op avontuur, genieten van de zonsondergang en de prachtige omgeving. Voor veel mensen is een kampeervakantie pas echt vrijheid te noemen. Maar ook zo’n kampeervakantie kost natuurlijk veel geld. Het huren of opknappen van de caravan, het betalen van een kampeerplaats en natuurlijk de reis naar de eindbestemming. Met deze tips kun je flink wat besparen op je kampeervakantie.

1. Sluit een camperverzekering af

Niet alleen is een camperverzekering erg belangrijk, het is ook nog eens een stukje goedkoper dan de ‘normale’ autoverzekering. Met het afsluiten van een camperverzekering kun je met een gerust hart de deur uit, en bespaar je ook nog wat op de kosten. Die camper rijdt je natuurlijk minder frequent dan de auto.

2. Ga op avontuur

Nu zijn er allerlei leuke campings en glampings te vinden waar je voor een x bedrag een week of 2 met je camper mag staan. Maar je kan natuurlijk ook gewoon op avontuur gaan. Er zijn meer dan genoeg wildkampeerplekken door heel Europa te vinden, waar je gewoon met camper en al mag kamperen. Super avontuurlijk, en een heel stuk goedkoper.

3. Neem de skottelbraai mee

Een barbecue is hartstikke leuk, lekker en gezellig, maar niet direct geschikt voor de dagelijkse maaltijd. Een skottelbraai geeft je dezelfde sfeer en smaak als de barbecue, maar biedt net wat meer mogelijkheden. Zo kun je niet alleen je diner, maar ook ontbijt en lunch bereiden op de skottelbraai. Scheelt je weer wat in de kosten van het uit eten gaan.

4. Voldoende koelboxen

Onderweg naar eindlocatie kom je gegarandeerd veel goedkope supermarkten tegen. Neem dan ook voldoende koelboxen mee om onderweg regelmatig (goedkoop) je boodschappen te kunnen doen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook alle boodschappen voor de trip in huis.

5. Verspil geen voedsel

Probeer voedselverspilling tegen te gaan. Zeker wanneer je besluit op avontuur te gaan en te wildkamperen, kan het zuinig zijn met je voedsel erg belangrijk zijn – er is nu eenmaal niet overal een betaalbare supermarkt te vinden. Ben zuinig met wat je eet en zet alleen op tafel wat er ook daadwerkelijk gegeten wordt.

6. Weet waar je tankt

Zorg dat je voordat je op pad gaat wat prijsonderzoek doet. Door even te Googlen kom je er namelijk al snel achter welke landen het goedkoopste zijn om even te tanken. De kans dat je meerdere landen aandoet op je reis is groot; en de kans op goedkope tankstations dus ook!