Menu
Vrije tijd

Handige iPhone-apps voor onderweg

Handige iPhone-apps voor onderweg
Smartphones hebben de manier hoe we aan informatie komen drastisch veranderd. Ook onderweg naar en tijdens een dagje uit of een weekendje weg komen ze enorm van pas. Dankzij de gps-functie hoef je nooit meer te verdwalen en krijg je handige gegevens over de omgeving. Ga je binnenkort op pad met je iPhone? Lees hier meer over de handigste apps voor onderweg met de iPhone.

Navigatie
Als het om navigeren gaat is de keuze in apps enorm. De beste betaalde app is wat ons betreft die van Tomtom. Deze biedt dezelfde kwaliteit als hun losse navigatiesysteem. Het nadeel van deze app is dat deze behoorlijk duur is en veel geheugen van je iPhone inneemt.
Het beste gratis alternatief is Google Maps. Het grote voordeel van deze app is dat deze naast actueel verkeer ook veel extra informatie over de omgeving geeft. Google Maps gebruikt wel veel internetdata en is daardoor minder geschikt in het buitenland.

Andere apps voor op de weg
Gewaarschuwd worden voor flitsers en files? Dan is Flitsmeister een handige gratis app. Om de goedkoopste tankstations in de buurt te vinden biedt de gratis app DirectLease TankService uitkomst. Met deze app kan je behoorlijk besparen op je brandstofkosten.

Apps voor op je plaats van bestemming
Ook op je plaats van bestemming zijn er veel apps die je helpen. Een zeer handige betaalde app is Localscope. Het biedt zeer uitgebreide informatie over zaken als bezienswaardigheden en horeca in de directe omgeving. Een goed gratis alternatief hiervoor is Foursquare.
Zoek je een goede gratis reisgids? Dan is Triposo een echte aanrader. Maak je een tripje naar het buitenland en heb je wat hulp nodig bij de daar gesproken taal? Download dan Taalgids, deze gratis app biedt een ruime keuze aan talen.
Er zijn een hoop apps te downloaden die je trip vergemakkelijken. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Heb jij nog mooie tips? Laat het weten in een reactie. Fijne reis!