Menu
Damesgeuren / Lichaam

Kies het lekkerste geurtje voor een vriendin

Het is vaak lastig om een leuk cadeau te kopen voor iemand. Zeker als het ook nog eens een persoonlijk cadeau moet zijn. Parfum is zo’n persoonlijk cadeau. Je kunt er iemand gigantisch blij mee maken. Tegelijkertijd loop je het risico om een enorme flater te slaan. Dit is te voorkomen door rekening te houden met de verschillende geursoorten die er zijn.

De geursoorten

Over het algemeen gebruiken we een indeling van vijf geursoorten. Als je deze kent, wordt het al een stuk makkelijker als je een geurtje cadeau wilt doen. We onderscheiden de volgende geursoorten:

  • bloemig
  • fruitig
  • kruidig
  • houtig
  • Oosters

Bloemig

De bloemige geursoorten bevatten veel bloemnoten. Als je vriendin een (hopeloze) romanticus is, zal een geurtje van deze geursoort waarschijnlijk wel in de smaak vallen.

Fruitig

Het zijn bijvoorbeeld alle citrusgeuren die in deze groep vallen. Vooral het vrolijke en levendige type vriendin zal geuren gebaseerd op fruit lekker vinden ruiken.

Kruidig

Zoals peper. Geurtjes met pit. Zeer geschikt dus voor vrouwen met pit.

Houtig

Bij deze geursoort kom je veel aardse noten tegen. Vooral geschikt voor de nuchtere vriendinnen.

Oosters

Geurtjes van deze geursoort doen vaak denken aan 1001 nachten. Musk voert hier vaak de boventoon. Dus is je vriendin van het mysterieuze soort vrouw, dan is een luchtje van deze geursoort een goede keuze.

De perfecte combinatie

Veel parfums zijn een combinatie van geursoorten, net zoals jouw vriendin ook een mengeling is van verschillende eigenschappen. Als je je vriendin goed kent, ben je waarschijnlijk wel in staat om een luchtje met de perfecte combinatie voor haar te vinden. Succes!