Sapvasten

Sapvasten

Overweeg je om te beginnen aan een sapvastenkuur dan is het raadzaam dat niet te doen in een stressvolle periode waarin je niet zo lekker in je vel zit. Want het volgen van zo’n kuur vraagt natuurlijk wel wat van je lichaam. Eenmaal een kuur achter de rug kun je als beloning meer energie in ontvangst nemen. Je voelt je fitter en dat komt door de grondige reiniging van het lichaam.

Tijdens het vasten ondoet het lichaam zich van schadelijke afvalstoffen en overtollige vetten die in het lichaam zijn opgeslagen. Vooral het nuttigen van veel vlees, vet, suiker en alcohol in combinatie met roken en te weinig beweging zorgen voor een ophoping van afvalstoffen.

Een ongezonde huid, vermoeidheid, lusteloosheid, verkoudheid en menstruatieklachten zijn veel voorkomende klachten als gevolg van te veel afvalstoffen in ons lichaam.

Een sapvastenkuur heeft onder andere een positieve invloed op de lever, de nieren en de darmen. Zorg te allen tijde dat je je goed inleest voordat je aan zo’n kuurtje begint en dat jouw lichamelijke gesteldheid een kuur aan kan.