Menu
Vakantie

De leukste Europese bestemmingen voor oktober

De herfst komt eraan en laat dit nu hét beste seizoen zijn voor een Europese stedentrip. In Oktober zijn steden als Madrid en Rome op hun mooist. De prijzen liggen iets lager als in het hoogseizoen en ook de temperaturen zijn milder. Daarnaast zullen de bomen prachtig gekleurd zijn en zijn er minder toeristen aanwezig. Zorg wel dat je goed voorbereid en altijd verzekerd op reis gaat. Hieronder de 5 leukste Europese bestemmingen voor Oktober.

Rome

Rome is een echte aanrader voor de herfstmaanden. De herfst brengt letterlijk het beste in deze prachtige Italiaanse hoofdstad naar boven. De rode avondzon die schittert op de daken en de indrukwekkend herfstbladeren de stad een nog magischer karakter geven. Geniet van een heerlijke cappuccino op een van de vele authentieke piazza’s en laat je betoveren door deze wereldstad.

Madrid

Madrid is natuurlijk een prachtige stad. Enige nadeel is dat de temperatuur hier ’s zomers boven de 40 graden uit kan stijgen. In oktober heb je hier geen last van. In de ochtenden kan het nog wat fris aanvoelen, maar als de zon eenmaal doorkomt kun je heerlijk zonder jas op het terras zitten. Toch een dagje minder weer? Duik dan een van de musea in! In Madrid vind je vele beroemde musea als het Prado en Reina Sofia museum. In de avond kun je onder het genot van tapas genieten van een indrukwekkende zonsondergang.

Athene

Ook voor Athene geldt: prachtige stad, maar in de zomer net iets te warm. Athene wordt zelfs (samen met Sevilla) gezien als de warmste stad van Europa. Hier heerst een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden Celsius. In het Najaar zal de temperatuur hier iets boven liggen, met meer dan voldoende zonuren. Verdwaal in de kleine straatjes, bezoek het historische Acropolis of bezoek het Archeologisch museum. Kortom, genoeg te doen!

Stockholm

Ok, in Stockholm is het niet zulk lekker weer als in de eerdergenoemde plaatsen, maar ook deze stad is prachtig in de herfst. Je vindt in deze stad vele prachtige parken die in de herfst veranderen in oranje-gele bossen. Wil je even uitwaaien? Wandel dan langs de Baltische Zee en geniet van de prachtige skyline van Stockholm. Het weer mag dan wel minder zijn, in vergelijking met Nederland is het hier in het najaar wel een stuk zonniger!

Brugge

Wil je niet zo ver reizen? Brugge is ook een geweldige stad om te bezoeken in Oktober. In de historische binnenstad kun je heerlijk verdwalen. Waan jezelf in een wereld vol oude straatjes, serene grachten en middeleeuwse bouwwerken. ’s Avonds duik je een van de gezellige restaurants in voor een heerlijke herfstachtige maaltijd met een glas rode wijn.

Brugge maaltijd

Kortom, er zijn in oktober genoeg plekken in Europa waar je een heerlijke herfstvakantie kunt doorbrengen. Zorg er wel voor dat je voldoende (warme) kleding bij je hebt én het is erg belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een reisverzekering is essentieel. Zo ben je onder andere verzekerd voor materiële schade, zoals bijvoorbeeld bij het verliezen van je koffer én persoonlijke schade bijvoorbeeld wanneer je op vakantie een ongeluk mee maakt en letsel oploopt. Bij Centraal Beheer kun je goedkoop een goede reisverzekering afsluiten.