Menu
Beauty / Wonen

Maak van je badkamer de ultieme wellness en ontspanningsplek

Vandaag de dag leven we vaak van afspraak in afspraak en is er nog maar weinig vrije tijd. Dit neemt niet weg dat ontspanning wel heel belangrijk is voor lichaam en geest. Wat zou er dan niet lekkerder zijn om helemaal tot rust te komen in je eigen badkamer.

Dit is mogelijk wij hebben een aantal tips om van je badkamer de ultieme ontspanningsplek te maken.

 1. Bouw je douche om tot een sunshower. Er zijn zes verschillende types. Zo kun je kiezen uit een model die alleen infraroodlicht geeft. Dit verwarmt en ontspant de spieren, maar je kunt er ook voor kiezen om een sunshower te installeren met naast het infraroodlicht ook uv-licht. Ook deze geeft warmte af, maar zorgt ook nog voor een heerlijk zomers tintje op je huid. Het is niet alleen heerlijk om onder een sunshower te douchen, maar het scheelt dus ook nog tijd, omdat u doucht en bruint in 1 keer.
 2. Zorg voor planten in je badkamer. Planten hebben ook een rustgevende uitwerking op je lichaam en geest. Planten hebben onder andere de volgende uitwerking op je:
 • Betere luchtkwaliteit
 • Minder stress
 • Betere geur
 • Positieve invloed op hoofdpijn
 • Een oppepper voor je stemming
 • Voorkomen van verkoudheid
 • Betere hersenfuncties
 • Betere slaap

Planten die het best werken zijn onder andere: Aloe Vera, Lavendel, Jasmijn, klimop en sanseveria, maar mocht jouw voorkeur uitgaan naar een andere plant ook geen probleem. Alle planten verhogen het zuurstof niveau en dit zorgt voor bovenstaande positieve voordelen.

 1. Plaats een muziekboxje in de badkamer. Ook muziek kan stressverminderend werken. Muziek lijkt niet alleen op stress een positieve uitwerking te hebben. Volgens hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder kunnen we de invloed van muziek nog breder trekken. Hij beschrijft in zijn boek ‘Singing in the brain’ dat het luisteren naar plezierige muziek indrukwekkende effecten lijkt te hebben op onze gehele gezondheid.

  Muziek kan onder andere leiden tot het vrijmaken van endorfine en andere stoffen, die belangrijk zijn voor een geluksgevoel. Daarnaast kan muziek nitric oxide vrijmaken, het stofje dat zorgt voor vaatverwijding, waardoor muziek de bloeddruk kan verlagen. De positieve invloed van muziek op het algehele welzijn van de mens is dus groot.

Zeker punt 2 en 3 kunnen al gerealiseerd worden, zonder al te veel extra kosten, maar je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt. Wij hebben ook nog een aantal grappige feitjes over het gebruik van de badkamer op een rijtje gezet. Een aantal van deze feitjes is voor jou vast ook een verrassing.

Wil je het iets groter aanpakken en wil je je badkamer een make-over geven kijk dan eens online naar de mogelijkheden in badkamermeubels, baden, douches, etc.