De ideale badkamer voor vrouwen

De ideale badkamer voor vrouwen

Je hebt een lange dag gehad op het werk. Het enige waar je nu nog aan kunt denken is dat je jezelf even heerlijk wilt terugtrekken voor een lange douche. Ja, de badkamer is er voor je op de momenten dat je écht even rust nodig hebt. Hoe je de badkamer perfect laat aansluiten bij dat wat je van een goede ontspanningssessie verwacht? Dat lees je hier!

Opbergplek

Heb jij dat ook? Je bent klaar met je dagelijkse ochtendritueel en je wastafel staat vol met alle producten die je hebt gebruikt. Weer alles opruimen, terwijl je eigenlijk al haast hebt. Om de badkamer ook met een enorme hoeveelheid aan spullen rustig en ontspannen te houden, is het slim om genoeg opbergplek te creëren in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan houten boxjes voor je make-up en crèmes, een mooie rieten mand voor vuile handdoeken of een houten kist vol met zachte, schone handdoeken. Heerlijk!

Take it light

Misschien wel één van de belangrijkste, maar zeer onderschatte, dingen van de badkamer: badkamerlampen. Uiteraard is de optie tot genoeg daglicht altijd belangrijk. Zodra je de badkamer inloopt in de ochtend kun je goed wakker worden met fris daglicht. Maar daglicht is absoluut niet het enige waar de badkamer mee voorzien moet zijn, het zijn juist de kleine lichtjes die de sfeer van de badkamer maken of kraken. Wat vind je bijvoorbeeld van een lange badsessie met TL-licht? Dat dacht ik al, een mooi zacht spotje doet op zo’n moment beter het werk. Ook het feit dat je je lichaam en gezicht veel ziet in de badkamer zorgt ervoor dat de belichting goed moet zijn. Gedimd licht maakt je lichaam slanker en egaler. Ook haalt het oneffenheden weg in je gezicht. Dat terwijl spotjes vanaf boven de spiegel dit juist accentueert, en ook zorgt voor schaduwen in je gezicht. Tegelijkertijd zijn deze spots erg handig voor het scheren van je gezicht of het epileren van je wenkbrauwen. Kortom: alle opties openhouden dus!

Heerlijke geuren

Stimuleer al je zintuigen en zorg voor heerlijke geuren in je badkamer. Eucalyptus maakt je lichaam direct weer fris na een lange dag op pad. Daarnaast zorgt de fijne combinatie van vanille en lavendel voor instant relaxing in bad. Was je overigens niet van plan om een douche of bad te nemen? Ook dan heeft een geur alleen al een rustgevend effect. Zorg er daarom voor dat je je badkamer een finishing touch geeft met zachte geurstokjes.