Maak je tuin compleet met een Tuinhuis

Maak je tuin compleet met een Tuinhuis

Heb je deze zomer ook zo genoten van je tuin. Lekker buiten zitten en genieten van de heerlijke zomeravonden. Helaas ligt deze tijd nu weer achter ons, maar niet getreurd ook de herfst en winter zijn mooie seizoenen om van je tuin te genieten.

Wil je ook langer van je tuin genieten dan is het een goed idee om je tuin uit te breiden met een mooi tuinhuis. Je kunt een tuinhuis natuurlijk gebruiken om tuingereedschap, of tuinmeubelen in op te bergen, maar je kan er ook gewoon een extra woonkamer creëren midden in je tuin.

Er zijn tal van type tuinhuizen verkrijgbaar en mocht jouw ideale tuinhuis er niet bij zitten dan is het zelfs ook mogelijk om er zelf eentje te laten ontwerpen. Zeker wanneer je het tuinhuis als extra woonkamer wilt gebruik is het mooi om bijvoorbeeld te kiezen voor openslaande deuren en een kleine veranda.

Wanneer het herfstzonnetje er dan  nog doorkomt kun je lekker de deuren opengooien en genieten van de warmte binnen in het tuinhuis maar met het zonnetje op je gezicht van buiten.

Naast de functie van het tuinhuis zijn er natuurlijk nog meer keuzes te maken wanneer u een tuinhuis wilt plaatsen in je tuin. Bijvoorbeeld van welk materiaal je het tuinhuis wilt. Wil je een landelijke, Finse uitstraling dan is het houten tuinhuis een aanrader, maar wil je meer een boerderij achtige look dan is het aan te raden om een stenen versie te plaatsen met een mooi dakpannen dak.

Belangrijk is wel om navraag te doen bij de gemeente of er voor een stenen tuinhuis een vergunning aangevraagd moet worden. Ook is het dan vaak nodig een fundering aan te leggen. Ook heeft dit natuurlijk een behoorlijke invloed op de kosten.

Bepaal dus vooraf welke functie het tuinhuis moet krijgen, welke stijl je wilt en natuurlijk wat het budget is.

Heb je alle voor en nadelen goed afgewogen dan is het tijd om nog jaren te genieten van je tuinhuis en een heerlijke extra plek in je tuin.

Het is immers altijd tijd voor de tuin!