Menu
Hobby's

Kleine schade aan je auto? Reparatie hoeft niet duur te zijn!

Je loopt langs je auto op en ziet het meteen: het is weer zover. Het zoveelste krasje is weer duidelijk te zien op je ooit gelikte auto. Maar heb je er al eens over nagedacht om deze kleine schade te laten repareren? Iets simpels als je auto polijsten kan namelijk wonderen doen, en ook krassen verwijderen auto hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! Ben jij ook weer een kleine schade aan je auto tegengekomen? Dan geven we je graag een aantal handige tips!

1. Niet alle kleine schade is gedekt

Kijk eerst eens even wat voor verzekering je hebt. De meeste WA verzekeringen dekken kleine schade namelijk niet; alleen schade die jij aan anderen veroorzaakt. Een WA+ verzekering dekt deze schade daarentegen vaak weer wel. Gelukkig is die kleine schade helemaal niet duur wat de reparatie betreft, maar toch is het fijn om dit vooraf even te checken.

2. Verlies je schadevrije jaren niet!

Wil je jouw kleine schade toch door je verzekeraar laten dekken, houd dan rekening met het feit dat dit van invloed kan zijn op je schadevrije jaren. Iets simpels als een afgetrapte spiegel kan je al snel duur komen te staan. Soms is het dus beter om dit soort kleine schade zelf te laten repareren.

3. Vraag offertes aan

Het zelf repareren van kleine schade hoeft niet duur te zijn. Vraag vooraf verschillende offertes aan van verschillende aanbieders, zodat je de reparatiekosten kan vergelijken. Het is vaak goedkoper om die reparatie voor kleine schade uit eigen zak te betalen.

Kleine schade aan je auto

4. Steek zelf de handen uit de mouwen

Die kleine krasjes zijn ook voor de handige Harry zelf te herstellen. Er zullen misschien wat kleurverschillen ontstaan; dus zorg wel dat je het goed en op de juiste manier aanpakt. Vooral schade aan het plaatwerk is zelf goed te herstellen. Er zijn allerlei speciale lakstiften op kleur te bestellen waarmee je de kleine schade en krasjes zelf kunt herstellen. Wil je het toch liever goed aanpakken? Laat je auto dan gewoon even polijsten voor een klein bedrag.

5. Zet je auto regelmatig in de wax

Ook de kleur van je auto kan beschadigen door bijvoorbeeld het vele zonlicht. Rood kan in een paar jaar steeds meer richting roze gaan neigen. Door je auto regelmatig te wassen, goed af te drogen en vervolgens goed in de wax te zetten zorg je ervoor dat de laklaag goed beschermd wordt. Niet alleen tegen de zon; maar ook tegen die kleine krasjes.