Menu
Algemeen / Make-up

Nagels lakken belangrijk beautyritueel

De zomer is hét seizoen waarin vrouwen meer zin hebben zich op te tutten. Ruim de helft van de vrouwen wil er in de zomer van top tot teen mooi uitzien. Een van de beautyrituelen is het lakken van nagels, 80% van de vrouwen geeft aan nagellak te dragen. Favoriet zijn transparante, roze en rode nagellak. Maar vrouwen experimenteren in de zomer ook graag met leuke frisse kleuren. Dit blijkt uit onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes.

Nederlandse vrouwen hebben gemiddeld 12 verschillende kleuren nagellak in huis en lakken hiermee 1 tot 3 keer per maand hun nagels. Een derde van de vrouwen geeft zichzelf het liefst in het weekend een thuismanicure en/of pedicure en is hier maximaal 15 minuten mee bezig. Bij aankoop van een nieuwe kleur nagellak is de kleding die vrouwen dragen het meest bepalend, gevolgd door het seizoen en de modekleuren van het moment. Voordat ze op koopjesjacht gaan, laten ze zich graag inspireren door vriendinnen, magazines en de drogisterij.

Trends
De trend van deze zomer, het combineren van verschillende felle en contrasterende kleuren, oftewel colour blocking, wordt door een deel van de vrouwen al toegepast op de nagels. Niet alleen op de handen, maar ook op de voeten. Veel vrouwen verzorgen in de zomermaanden hun voeten extra goed. Meer dan de helft lakt haar teennagels in mooie kleuren als ze open schoenen of slippertjes draagt.

Niet alleen de kleur is doorslaggevend bij de aankoop van een nieuwe nagellak. De helft van de vrouwen geeft aan dat nagellak lang moet blijven zitten en snel moet drogen. De vorm van het flesje en de geur worden als minst belangrijk genoemd. Naast nagellak gebruikt ruim de helft van de vrouwen een topcoat en 49% wel eens een basecoat.

Kleur
Rood is voor mannen de kleur die wordt geassocieerd met een sexy uiterlijk. Rode nagellak vinden mannen dan ook de mooiste kleur nagellak. En meer dan een derde van de mannen geeft aan vrouwen zonder nagellak onverzorgd te vinden en knappen daar zelfs op af. Mannen en vrouwen zijn gelijkgestemd wat betreft de kleur geel, mannen vinden deze kleur nagellak niet mooi en vrouwen geven aan geel niet te dragen.

Etos
Met een assortiment van meer dan 300 verschillende kleuren nagellak, inspireert Etos vrouwen deze zomer hun nagels te lakken. Sinds kort hoort hier het salonmerk Essie bij met 70 verschillende kleuren nagellak. Etos heeft 500 Nederlandse vrouwen gevraagd naar hun nagellakgewoontes. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.