Menu
Familie / Mode

Nederlandse man sportief, maar niet ijdel

60% Nederlandse mannen minder dan 5 minuten voor de spiegel

Utrecht, 8 december 2015 – De Nederlandse man luistert naar zijn vrouw, in ieder geval op het gebied van kleding. Dit blijkt uit onderzoek van Only for Men onder mannen in de twaalf provincies van Nederland.

’s Ochtends staat ruim 60% van de mannen minder dan vijf minuten voor de spiegel. De baard werken zij waarschijnlijk niet bij, want ongeveer 60% van de mannen heeft geen gezichtsbeharing. Een stoppelbaard zie je bij 18,92%. Daarnaast heeft 13,78% van de mannen een snor of sik. De volle baard is het minst populair, slechts 7,75% loopt hiermee rond.

Man luistert naar modeadvies vrouw
De Nederlandse man laat zich graag kleden door zijn vrouw. Bijna 75% laat zijn kledingkeus door zijn vrouw beïnvloeden. De mening van vrienden komt op een tweede plek met 17,65%. De winkelstraat zal hij niet snel met zijn vrienden onveilig maken. Winkelen doet de Nederlandse man toch liever met zijn partner (61,42%) of alleen (32,71%). Schoenen koopt hij graag, want bijna de helft heeft 4 tot 6 paar schoenen in zijn bezit. Het liefst draagt hij nette schoenen, gevolgd door sneakers.

Vrouw wacht op man in bed
Vrouwen nemen dan wel het initiatief om kledingadvies te geven, maar tussen de lakens wachten zij af. Slechts 6,53% neemt de touwtjes in handen, vergeleken met 32,56% van de mannen. Bijna 60% van de stellen wisselt het initiatief af. Dat mannen graag lichamelijk bezig zijn, blijkt ook uit het feit dat ze graag sporten. Namelijk 65% van de Nederlandse mannen doet aan sport. Van de sporters, sport ongeveer één derde alleen wanneer het hem uitkomt.

Man toont interesse bij uit eten
Als mannen met een vrouw uit eten gaan, vinden de meesten het vooral belangrijk om interesse te tonen in haar persoonlijkheid (61,53%). Een kleinere groep vindt het belangrijker om er zelf goed uit te zien (14,86%). Hierna volgt de rekening te betalen (14,75%) en de deur voor haar open te houden (8,87%). Tijdens het diner kiest hij waarschijnlijk voor een biertje, want als hij uitgaat met vrienden noemt ruim 50% bier als lievelingsdrank. Opvallend is dat een groot deel van de mannen het bier laat staan en geen alcohol drinkt (21,61%).