Menu
Lifestyle / Mode

Shop niet met een lege maag!

Wil je geld besparen? Ga dan niet shoppen met een lege maag! Als je gaat shoppen met een lege maag schijn je meer geld uit te geven. Dit melden onderzoekers van de Universiteit van Minnesota in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.

Dat je als je honger hebt snel geneigd bent om eten te kopen dat weten we al. Maar het blijkt nu ook dat met hongergevoel het koopgedrag van de consument verder word beïnvloed. In een experiment bleek dat proefpersonen met een lege maag ook meer geneigd zijn producten aan te schaffen die niets met eten te maken hebben. Volgens de onderzoekers komt dit doordat de maag een specifiek hormoon aanmaakt als we honger hebben. Daarmee activeert het een deel van het brein dat ons beloningssysteem controleert en zijn we sterker geneigd allerlei producten te kopen.

Warenhuis
Ook werden er bezoekers van warenhuis ondervraagt over hoeveel spullen ze hadden gekocht en hoeveel honger ze hadden. Het onderzoek wees uit dat hongerige winkel bezoekers gemiddeld 64% meer geld hadden uitgegeven aan kleding en gebruiksvoorwerpen.

Dus de gouden tip van vandaag! Als je geld wilt besparen, ga dan niet shoppen als je trek hebt!