Slapen, maar dan wel op de goede manier

Slapen, maar dan wel op de goede manier

Slapen kan nogal wat problemen opleveren. Ook als u denkt dat u op een normale manier slaapt, u netjes aan de regeltjes houdt, kunt u het nog wel eens verkeerd doen. Wat is nou echt fout? Hieronder heb ik een rijtje voor u neergezet.

Met volle maag naar bed gaan
Dit is echt not-done. Tot zo’n 3 uur voor u gaat slapen hoort u niks meer te eten. Niets zwaars tenminste. Gefrituur en/of pittig eten kunt u dus beter niet eten op dat tijdstip. Doet u dit wel? Zeg dan maar hallo tegen de maagzuur en een slechte spijsvertering!

Met uw mobieltje naast het bed
Nog even een laatste berichtje sturen en dan slapen. Uit onderzoek is gebleken dat de blauwe lichten van uw telefoon, maar ook uw computer of tv, de hersenen activeren. Dan kunt u dus fluiten naar een diepe en herstellende nachtrust.

Verkeerde slaapkamertemperatuur
Temperaturen boven de 24 en onder de 12 graden zijn slecht voor uw slaap. Blijft u netjes tussen deze temperaturen, dan is het ook nog eens goed voor uw stofwisseling.

Uitslapen in de weekenden
U moet uzelf altijd slaap gunnen. Het heeft geen zin om doordeweeks te weinig te slapen en dit in het weekend proberen goed te maken door lang uit te slapen. Hiermee brengt u alleen maar uw slaapritme in de war. Hierbij; een slaaptekort kan blijvende hersenschade opleveren!

Op uw buik slapen
Echt? Is dat fout? Ja, sorry. Hier blijkt u minder goed door adem te halen en kunt u rug- en nekklachten oplopen. De beste slaaphouding is op uw zij.

Zacht kussen
Een te zacht kussen is ook not-donem, vooral als u normaal op uw rug slaapt. Uw rug is dan niet meer in een rechte houding, waardoor er klachten kunnen opspelen. Toch uw kussen behouden? Tijd om op uw zij te gaan slapen!

Standaard bedtijd
Door elke keer op een ander tijdstip te gaan slapen, went uw lichaam ‘nergens’ aan. Door elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip te gaan slapen, krijgt uw lichaam een slaapschema.

Tijd om eens een keer écht te slapen en uitgerust wakker te worden. Succes met deze tips.

The post Slapen, maar dan wel op de goede manier appeared first on Beauty.nl.