Menu
Afvallen / Gezonde voeding / Health / Voeding

Eten voor het slapen gaan

Als het neerkomt op snacken 1 à 2 uur voordat je gaat slapen, zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Als eerste, onderzoek heeft vastgesteld dat late calorieën potentieel is voor het aankomen van gewicht. Het kan er ook voor zorgen dat je onrustiger gaat slapen. Maar naar bed gaan terwijl je maag als een gek knort is ook niet echt verstandig dus daarom hebben we een lijstje met voeding die je wel kan eten, vlak voor het slapen gaan.

Vet vrije Griekse yoghurt
Voor zo’n 100 tot 150 calorieën, krijg je de relaxende krachten van tryptofaan uit het zuivel, evenals het vullende effect van eiwit. Plus, yoghurt kan helpen om je maag te kalmeren, zodat je minder kans om wakker te worden door maagzuur en een goede nachtrust hebt.

Twee plakjes kalkoen
Kalkoen zit vol met slaapverwekkende stoffen. En vetarme, hoogwaardige eiwitten. Een paar plakjes zal ook niet meer als 100 calorieën bevatten.

Een appel met een lepel pindakaas
Appels bevatten veel vezels en zijn ook lekker knapperig. En het eiwit in de pinda’s of amandelen vult je ook zonder dat je een zwaar gevoel in je maag krijgt.

Vetvrije chocolade pudding
We houden allemaal wel van heerlijke romige chocolade pudding, en het glijdt ook lekker door. Maar het bevat dan niet de overbodige vetten die voor een zware buik zorgen. Eén klein pakje pudding bevat dan maar zo’n 90 calorieën.

Baby wortelen
Super voedzaam en lekker knapperig, deze kleine vriendjes zullen je lang genoeg vullen totdat je in slaap gedommeld bent, en dat alles voor maar 4 vetvrije calorieën per worteltje.