Tips voor gezond haar

Tips voor gezond haar

Zonder al te veel kosten uw haar goed verzorgen? Maak dan goed gebruik van deze handige tips en leer hoe u op een natuurlijke manier voor uw haar kan zorgen.

Gezond eten
Gezondheid werkt van binnen naar buiten. Eet u gezond, bent u gezond? Dan heeft u ook gezond haar!

Water drinken
Door voldoende water te drinken krijgt uw haar een natuurlijke glans.

Stylen
Het beste is om geen gebruik te maken van een föhn, steil- of krultang. Kunt u echt niet zonder, probeer het dan op 2 keer per week te houden. Deze stylingproducten zorgen er namelijk voor dat de productie van uw natuurlijke oliën vertragen.

Vitamines en mineralen
Als u voldoende zink, ijzer, vitamine A, B, C en E binnenkrijgt is uw hoofdhuid gezond. Met een gezonde hoofdhuid, heeft u ook gezond haar.

Accessoires
Uw haar is gevoelig. Pas dus op met allerlei accessoires. Het beste is om schuifspeldjes te gebruiken. Te strakke elastiekjes en grote accessoires kunnen uw haar breken.

Zwemmen
Gaat u zwemmen? Maak uw haar dan eerst even nat voordat u het zwembad inspringt. Op deze manier neemt uw haar minder chemicaliën uit het chloor op!

Drogen
Het beste is om uw haar vanzelf te laten drogen. Door wrijving gaat uw natte haar juist kapot. Wat u kunt doen is een handdoek om uw haar te draperen. Binnen een kwartier is uw haar dan al handdoekdroog.

Speciale behandeling
Kies producten die passen bij jouw haartype. Verzorg je haar wekelijks met een masker. Breng conditioner aan op de droge uiteinden van je haar voor extra glans.

Crèmespoeling
Wat kunt u nog meer doen? Het gebruik van crèmespoeling, of zelfs nog een haarmasker gebruiken. Dit werkt extra verzorgend en geeft uw haar net weer dat beetje extra glans die u nodig heeft.

The post Tips voor gezond haar appeared first on Beauty.nl.