Menu
Afslanken / Afvallen

Afvallen met water?

Dient u veel water  te drinken om af te vallen? Dit is een veelgestelde vraag. De één vindt van wel, de ander is het er niet mee eens..

Wanneer u alleen nog maar water zou drinken, en geen frisdranken meer, dan zult u dat wel gaan merken in uw gewicht. Water bevat geen calorieën en suikers, en dat zijn de echte dikmakers. Wilt u toch liever eens iets anders drinken dan water? Kies dan voor thee zonder suiker (met een lekker smaakje) of light-frisdrank. Maar drink niet teveel lightdranken, dit is ook slecht voor uw gezondheid!

Wanneer mensen willen afvallen drinken ze nogal eens teveel water. Water is gezond, het reinigt uw lichaam ook van binnen, maar drink water ook met mate. In uw eten zit namelijk ook vocht en wanneer u daarbij teveel water gaat drinken zult u vocht vasthouden of er misselijk van worden.

Het is een feit dat het drinken van water kan helpen tegen een hongergevoel. Wanneer u een half uur voor het eten een glas water drinkt zult u merken dat u minder trek heeft en dus minder zult eten.

Water is zeker geen tovermiddel. Gebruik water dan ook alleen als hulpmiddel om overtollige kilo’s kwijt te raken. Wanneer u water combineert met gezonde voeding en voldoende beweging zult u vanzelf afvallen!