Gezond en smakelijk de winter door

Gezond en smakelijk de winter door

Wat een weer. Koud, nat, bah! Met dit koude weer is de kans om ziek te worden net wat groter. Niet alleen is onze weerstand lager, maar virusjes worden ook nog eens sneller verspreid. Ik heb voor jullie een aantal smakelijke gerechten opgesnord waarmee we onze weerstand wat omhoog schroeven én waar we ook heerlijk van kunnen genieten!

Kippensoep met noedels
Klinkt als een simpel studentengerecht, maar niets is minder waar. Kippensoep is sowieso érg gezond. Het geeft een boost aan jouw weerstand waardoor je of niet zo snel ziek wordt, of snel weer van jouw verkoudheid/griep af bent! Hoe dat werkt? Door het kippenvlees worden de giftige stoffen uit jouw lichaam verwijdert; wat helpt bij het onderhoud van jouw immuunsysteem. Daarnaast wordt jouw slijm verdund en verlaat het eerder jouw lichaam. De groenten in de soep werken ontstekingsremmend en bacteriedodend, wat eigenlijk al genoeg zegt. Daarbij is kippensoep een van de gerechten die goed vallen op het moment dat je misselijk bent. Echt een topper dus!

Het gerecht vind je hier: Kippensoep met noedels

Salade met venkel
Een simpel en makkelijk te maken gerecht. Uiteraard ook erg gezond. Venkel blijkt te werken tegen oogziekten. Daarnaast werkt het ook tegen flatulentie. Venkel brengt de ingewanden namelijk tot rust. Door de anethol die in venkel zit, wordt de aanmaak van moedermelk en borstweefsel bij vrouwen  ook gestimuleerd. Venkel is trouwens ook goed om snel weer een fris gevoel in jouw mond te krijgen. Even kauwen op een venkelzaadje of wat venkelthee drinken werkt prima!

Het gerecht vind je hier: Salade met venkel, sinaasappel en munt

Gevulde koolrolletjes
Dit gerecht neemt iets meer tijd in beslag, maar oh wat is dat de moeite waard! Heerlijk én gezond. Waarom? Kool zorgt ervoor dat jouw ingewanden gezond blijven, dat jouw bloeddruk onder controle blijft en is het een natuurlijke antioxidant. Verder? Kool is het voedingsmiddel om een kater te voorkomen. Last van constipatie? Even wat kool eten. Het helpt tegen obesitas, hoofdpijn, prostaatvergroting, reuma en hart- en vaatziekten. Zo. Is dat even gezond. En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud van deze koolrolletjes gehad. Een lekker én enorm gezond gerecht dus.

Het gerecht vind je hier: Gevulde koolrolletjes

Eetsmakelijk geliefde lezers!