Menu
Dagje uit / Familie / Kids / Vrije tijd

Uitstapjes met kids

Van een van de trouwe lezers kreeg ik de vraag of ik misschien een keer wat tips kan geven over uitstapjes met de kleinkinderen. Uiteraard! Ik maak er dan wel ‘uitstapjes met kids’ van. Tips voor mama’s en oma’s!

Wat te doen
Er is genoeg te doen met de kinderen! Kun je niets anders dan thuis blijven? Dan maken we er thuis toch een leuke dag van. Wat dacht je van kleien,  tekenen, knutselen, stoeien, verstoppertje, de huisdieren verzorgen, helpen met het huishouden. Alles kan! Het ligt een beetje aan de leeftijd, maar er is toch altijd wat te doen? Thuis heb ik een kleintje van net 3 rondlopen. Dat is mijn trouwe steun en toeverlaat in het huishouden! Als ik een dagje met haar samen heb doen we altijd samen het huishouden. Als ik ga stofzuigen zit zij er bovenop of mag ze zelf ook een stukje stofzuigen. Al het speelgoed in de daarvoor bestemde bak doen? Appeltje eitje. De wasmachine volgooien? Als je even de tijd hebt om te horen welk kledingstuk van wie is, ja hoor. De knopjes indrukken gaat ook prima. Het kost misschien allemaal wat meer tijd, maar het wordt in ieder geval wel gedaan. En de kleine heeft het idee dat goed heeft geholpen en voelt zichzelf trots! Win-win. Daarna samen stoeien en dan rustig een filmpje kijken met een snoepje erbij. Nog energie over? Nog wat knutselen, de dieren verzorgen of misschien wel helpen met koken? (aardappels wassen, sla wassen..onderschat je kindje niet) Dagje geslaagd!

Dagje uit
Wil je toch liever een dagje weg? Nou, dat kan ook! Genoeg te doen. Samen boodschappen doen, een rondje door het dorp heen fietsen, wandelen met de hond.. Maar er zijn ook andere uitstapjes. Kijk hieronder maar eens voor wat leuke ideeën.

Dierentuin
Samen de dierenwereld op een unieke manier ontdekken? Denk eens aan een Zoo Experience!

Speelparadijs
Een middag spelen in een speelparadijs; inclusief frietjes, mini snacks, een ijsje en onbeperkt ranja!

Racebaan
Eerst even oefenen en dan racen maar! Op naar de racebaan!

Fotopuzzeltocht
Een spannende fotopuzzeltocht door de Veluwe, erg leuk!

Spelletjesmiddag
Een zondagmiddagarrangement vol leuke spelletjes en activiteiten, kinderen tot en met 11 jaar zijn zelfs gratis!

Inspiratie genoeg! Heeft u zelf nog leuke ideeën? Laat deze dan weten op www.facebook.com/vrouwenblog.nl