Menu
Vrije tijd

Vijf tips voor fotograferen met een Polaroid camera

Polaroid foto’s zijn een leuke herinnering aan een feest, bruiloft of bijzondere gelegenheid. Toch kan het zomaar zijn dat meer dan de helft van je foto’s mislukt. Dit kan komen door de drank… Of doordat je de instellingen van je camera niet goed doorhebt. Geen probleem! Een Polaroid camera is dan ook anders dan je smartphone of een spiegelreflex.

Lees dan ook snel deze vijf tips voor top foto’s met je Instax of andere polaroid camera!

Tegenlicht is dé vijand
Het klinkt een beetje overdreven, maar net als bij normale fotografie is tegenlicht niet ideaal. Natuurlijk kun je het gebruiken om silhouetten te fotograferen, maar op een polaroid kan het effect hiervan nogal minimaal zijn en lijkt het alsof je foto is mislukt.

De zon fotograferen is geen optie
Als je met je instant camera de zon fotografeert dan zul je zien dat er een zwart stipje op je foto te zien is. Of dat je foto overbelicht is. Probeer dan ook om de zon te vermijden op je foto’s.

Mijn flits kan niet uit?
Sommige instant camera’s, zoals de Fujifilm Instax Mini 8 Minion, hebben een flits die altijd af gaat. Deze flits kan dan ook niet uitgezet worden. Dit is iets om rekening mee te houden als je mensen en dieren fotografeert (de flits is fel).

Ontwikkel de foto’s in het donker
Polaroid foto’s ontwikkelen in een paar minuten. Ze ontwikkelen het mooiste in het donker. Foto afgedrukt? Berg deze dan direct op, leg de foto niet alleen met de ontwikkel kant naar beneden. Het kan zelfs helpen om een ontwikkeltijd van een uur aan te houden, zodat de chemicaliën rustig hun werk kunnen doen. Maar een paar minuten is wat wij zelf altijd aanhouden, je wilt natuurlijk wel weten of de foto is gelukt!

Bescherm de instant camera tegen zon en hitte
Alle apparatuur, zoals je telefoon, maar ook de instant camera kan niet goed tegen hete temperaturen. Voor de beste kwaliteit foto’s en een lange levensduur van je instant camera is het aan te raden om je camera niet in de volle zon neer te leggen. Berg deze op in een beschermhoes of leg je camera thuis op een beschut plekje. Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je foto’s nog mooier worden en dat je in 2019 een stuk minder ‘mislukte’ polaroids afdrukt!

Recreatief.nl