Menu
Wonen

Vijf tips bij het kopen van een huis

Momenteel kan het soms best lastig zijn om een huis te kopen, helemaal wanneer je in de Randstad aan het zoeken bent. Er zijn nou eenmaal veel kapers op de kust, ook al staat een woning sinds een dag online dan kunnen er al bezichtigingen gepland staan. Hoe zorg je er nou voor dat je niet steeds achter in de rij eindigt, maar ook een keer vooraan staat en straks ook daadwerkelijk een hypotheek gaat afsluiten? Niks is onmogelijk, en met onderstaande tips kom je zeker een stapje dichter in de buurt van het kopen van jouw droomwoning!

De meeste mensen zullen een nieuwe woning zoeken via Funda, maar besef goed dat dit niet de enige website is waar huizen op staan. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij verschillende makelaars die actief zijn in het gebied waar jij zoekt, neem contact op en bekijk op deze manier al woningen voordat deze op websites te vinden zijn.

Zet voordat je woningen gaat bekijken eens alle punten op een rijtje die voor jou écht belangrijk zijn bij het kopen van jouw droomhuis. Is bijvoorbeeld een tuin voor jou echt een must, en neem je genoegen met een woning waar nog veel aan gedaan moet worden of wil je toch liever een huis waarbij je niet meer hoeft te verbouwen? Wanneer je dit soort punten voor jezelf helder kun je straks eerder tot een juiste beslissing komen.

Zorg ervoor dat je bij serieuze interesse altijd zo snel als mogelijk een tweede bezichtiging gaat inplannen. Je wilt straks niet een hypotheek hebben op een huis waar je misschien achteraf twijfels over hebt. Bij het kopen van een nieuwe woning spelen emoties een grote rol, laat je niet te snel meeslepen maar sta 100% achter je keuze.

Heb je uiteindelijk jouw droomhuis gevonden en ben je in de laatste fase van het koopproces aangekomen? Bij het afsluiten van een hypotheek zijn ook nog enkele dingen waar je op kunt letten zodat je ook in deze fase zoveel mogelijk voordeel behaalt. Allereerst is de keuze voor een goede adviseur van belang, via een bank zal je doorgaans geld besparen maar wees er van bewust dat je dan enkel producten van deze bank zullen worden aangeboden. Ook iets als eigen spaargeld kan ik je voordeel werken bij het afsluiten van een hypotheek, zo kan deze de rentekorting op positieve wijze beïnvloeden.