Menu
Wonen

Vijf keer inspiratie uit vijf wereldsteden

De wereld zit vol met parels van steden, in deze steden wonen dan weer prachtige mensen met allemaal hun eigen smaak en stijl. Die vaak wel geïnspireerd is door de omgeving van de individu. Hier een greep uit een aantal interieurs van over de hele wereld ter inspiratie voor jou!

Melbourne, Australie
In een stad waar de gemiddelde temperatuur wel heel wat warmer is dan bijvoorbeeld in ons eigen kikkerlandje, is het logisch dat je veel lichte kleuren terugvindt in het interieur. Een leuke toevoeging is bijvoorbeeld het mooie effen tapijt op de vloer.

Osaka, Japan
Ook in Japan is in de interieurs verwestersing zichtbaar, hoge dikke bedden zijn daar nu steeds populairder en gaan ten koste van de traditionele Japanse ligbedden. Een echte essential in zo’n rustgevende Japanse inrichting is uiteraard een leuke Bonsai Boom.

Portland OR, Verenigde Staten
Portland is misschien wel de meest hippe en progressieve stad van de VS en dit is te merken aan de interieurstijl die sommige inwoners erop nahouden. De hoofdstad van Oregon is van oorsprong een industriestad en dat valt makkelijk af te lezen aan de rauwe inrichtingen vaak in combinatie met hedendaagse kunst.

Mexico Stad, Mexico
In het hippe, bruisende Mexico Stad zie je in interieuren duidelijk nog de invloeden van de Azteken terug. Dit in combinatie met hippe industriele verlichting zorgt voor een speels contrast dat ook zeker in jouw woning niet zal misstaan.

Marrakech, Marokko
Zoals verwacht vind je in een warme stad als Marrakech veel lichte kleuren terug. Dit gaat uiteraard gepaard met een hoop traditionele versieringen en tierlantijntjes zoals kussentjes, lampen, vaasjes en kaarshoudertjes die de sfeer zeker ten goede doen.