Menu
Algemeen

Wat doen vrouwen op het internet?

Je eigen internetgebruik heb je waarschijnlijk aardig in beeld. Dankzij snelle alles in 1 pakketten kan er veel meer met internet en doen we dan ook steeds meer. Maar hoe zit het met andere vrouwen? Wat doen zij zoal op internet? Verschilt dit per leeftijd? En hoe gebruiken vrouwen internet anders dan mannen? De antwoorden op deze vragen zijn aan de ene kant verrassend en bevestigen aan de andere kant de nodige clichés over vrouwen.

Interesses op internet: vrouwen vs. mannen
Hieronder zie je de top 10 interesses op internet van zowel vrouwen als mannen. Dit bevestigt meteen al een paar stevige clichés, vrouwen zijn meer bezig met gezondheid en sociale activiteiten, mannen zijn meer bezig met sport en seks op het internet.

Vrouwen

  1. Gezondheid
  2. (Sociale) communicatie met vrienden en familie
  3. Spirituele en geestelijke vraagstukken
  4. Kleding
  5. Reizen
  6. Uitgaan/ontspannen
  7. Persoonlijke verzorging
  8. Films/muziek
  9. Boeken/tijdschriften
  10. Werk/carrière

Mannen

  1. Nieuws
  2. Sport
  3. Reizen
  4. Seks
  5. Muziek/films
  6. (Sociale) communicatie met vrienden en familie
  7. Techniek
  8. Uitgaan/ontspannen
  9. Werk/carrière
  10. Boeken/tijdschriften

Gedrag op het internet van vrouwen
Vrouwen zitten eigenlijk de hele dag op het internet om niets te missen. Maar liefst 50% checkt haar smartphone direct na het wakker worden. Naast het volgen van het nieuws (waar steeds vaker social media voor wordt gebruikt) gebruiken vrouwen vooral het internet voor gezondheids- en voedingsadvies (recepten), kledingadvies en online shoppen. Hoe zit dit per leeftijdscategorie?

15-20 jaar
70% checkt direct na het wakker worden het internet. 45% checkt overdag Facebook, 20% is de hele dag online. 85% winkelt wel eens online.

21-25 jaar
Ook in deze leeftijdscategorie checkt 70% direct de smartphone bij het wakker worden. In de vrije tijd is 50% langer dan drie uur per dag online. 85% winkelt wel eens via het internet.

26-40 jaar
In deze leeftijdscategorie wordt er minder geïnternet, 80% internet twee uur per dag. Shoppen is wel een stuk populairder, maar liefst 95% shopt online.

Verrassend of eigenlijk helemaal niet? Hoe dan ook, het is sowieso interessant om de cijfers eens op een rijtje te zien. Meer weten? Hier lees je meer feitjes over vrouwen en internet.