Menu
Kids

Wat voor speelgoed is geschikt?

Waar men vroeger bij het aanschaffen van nieuw speelgoed niet zo veel keuze had in de speelgoedwinkel, is dit tegenwoordig wel anders. Zo zijn er tegenwoordig niet alleen veel verschillende bedrijven die zich bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van speelgoed voor kinderen, maar zorgen deze bedrijven er bovendien voor dat er veel verschillende soorten speelgoed voor kinderen worden gemaakt. Door het grote aanbod speelgoed, kan het soms lastig zijn om speelgoed aan te schaffen dat specifiek geschikt is voor jouw kind of kinderen. Heb jij ook moeite met het aanschaffen van het juiste speelgoed? Achterhaal dan welk speelgoed geschikt is voor jouw kind of kinderen door de tips in dit artikel te lezen.

Tip 1: denk aan de persoonlijkheid van je kind
Om geschikt speelgoed te vinden voor je kind, is het belangrijk om te bedenken wat voor persoonlijkheid je kind heeft. Heb je een vrij rustig kind dat het prettig vindt om alleen te spelen, dan is het aanschaffen van speelgoed als een boekje wellicht een goed idee. Heb je een nieuwsgierig kind dat het liefst de hele dag door avonturen beleeft, dan is het aanschaffen van wat meer avontuurlijk speelgoed een aanrader. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan speelgoed als Playmobil piraten, omdat dit speelgoed vrij avontuurlijk is ingesteld.

Tip 2: denk aan de leeftijd van je kind
Welk speelgoed geschikt is voor jouw kind, is uiteraard ook afhankelijk van de leeftijd van je zoon of dochter. Heb je een zeer jong kind, dan is het aanschaffen van eenvoudig speelgoed met felle kleuren en verschillende vormen een goed idee. Is jouw kind al wat ouder, dan kun je jouw zoon of dochter uitdaging bieden door speelgoed aan te schaffen dat wat verder gaat dan het speelgoed voor baby’s. Voor meisjes is dit bijvoorbeeld een keukentje, terwijl je jouw zoon blij kan maken met Vtech Toet Toet auto’s.

Tip 3: kijk hoe je kind omgaat met speelgoed
Door te kijken hoe jouw zoon of dochter speelt, kom je er al snel achter welk speelgoed veel wordt gebruikt en welk speelgoed in de speelgoeddoos blijft liggen.