Wintergerecht: Kippensoep met noedels

Een heerlijk wintergerecht; lekker én gezond.

Ingrediënten

  • 300 ml verse kippenbouillon
  •  1 laurierblaadje
  • 6 zwarte peperkorrels
  • ½ ster-anijs
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 kleine vastkokende aardappel, in blokjes van 1 cm
  • 50 g hokkien noedels
  • 80 g gebraden kip, vel verwijderd, vlees in stukjes gescheurd
  • handje boerenkool, gescheurd
  • ½ rode ui, in ringen
  • wat sprietjes bieslook, geknipt
  • Eventueel: ciabatta/roggebrood en mosterd om ernaast te serveren

Bereidingswijze

Voeg het laurierblaadje, de peperkorrels, ster-anijs, chilipeper en blokjes aardappel toe aan de kippenbouillon. Laat dit geheel zo’n 5 minuutjes zachtjes koken. Voeg nu de noedels, stukjes kip en de gescheurde boerenkool toe. Laat dit geheel nu zo’n 10 minuutjes zachtjes koken. Je kunt het geheel ook laten koken tot de noedels gaar zijn (even prikken). Voeg dan nu de uienringen toe en laat het allemaal nog 5 minuutjes koken. Tada! De soep is klaar. Strooi voor het serveren nog wat bieslook eroverheen. Heerlijk om erbij te serveren: Ciabatta of roggebrood met wat mosterd. Hmmm, klaar voor de winter!