Menu
Culinair / Hobby's / Vrije tijd

Wintergerecht: Venkelsalade met sinaasappel en munt

Een heerlijk wintergerecht! En nog simpel om te maken ook.

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • 3 sinaasappels, in dunne schijfjes
  • muntblaadjes
  • 2 handenvol rucola
  • sherryazijn
  • olijfolie
  • handvol amandelen, geroosterd en gehakt

Bereidingswijze

Schaaf de venkel in hele dunne plakjes en leg ze daarna in ijskoud water. Leg de schijfjes sinaasappel op een saladeschaal. Laat nu de venkel uitlekken en dep ze droog. Meng de venkel met de munt, rucola en een scheutje (echt maar een scheutje!) sherryazijn, wat olijfolie en zout en peper. Verdeel dit geheel nu over de schijfjes sinaasappel. Om het af te maken kun je het nog bestrooien met wat amandelen. Heerlijk! Eetsmakelijk.