Menu
Trouwen

Zandritueel als aanvulling op jullie ceremonie

Tijdens jullie huwelijksceremonie hoeven jullie bijna niks te doen. Jullie luisteren naar de trouwambtenaar, spreken eventueel jullie eigen huwelijksgeloften uit en geven elkaar uiteindelijk het ‘ja-woord’. Om de huwelijksceremonie iets interactiever te maken en om samen iets te creëren dat staat voor de rest van jullie leven, kiezen sommige bruidsparen ervoor om een ‘zandritueel’ uit te voeren.

Tijdens een zandritueel doen jullie allebei zand in een mooie vaas of ander doorzichtig voorwerp dat jullie samen uitzoeken. Jullie gebruiken hiervoor allebei een andere kleur zand wat jullie om-en-om of tegelijkertijd in een vaas gooien. Zo zien jullie duidelijk dat twee kleuren zand vermengd worden/verbonden worden, precies hetgeen waar jullie huwelijk voor staat. Deze ceremonie is niet alleen een prachtig gebaar, jullie houden er ook nog een prachtig souvenir aan over.

Kinderen
Hebben jullie bijvoorbeeld allebei al kinderen uit een vorig huwelijk, dan is het mooi om alle kinderen bij deze ceremonie te betrekken. Geef ook alle kinderen een eigen kleur zand en gooi vervolgens om-en-om zand in een mooie vaas. Dit ritueel zal symbool staan voor hoe 2 families 1 grote familie worden.

Fotocredits: Jordan Brian Photography & Ryan and Denise photography