Zonnen

Zonnen

Bruin worden? Veiligheid voorop!
Veilig zonnen komt steeds meer onder de aandacht in de media. De risico’s die zonnen met zich meebrengt zijn er misschien meer dan je denkt. Huidkanker komt helaas steeds vaker voor. Lees over de risico’s en meer op de website Huidkanker.be.

Zon met mate
Geniet je regelmatig van een half uurtje per keer onder de zonnebank? Let op, want dit is niet ongevaarlijk! De website Gezondheidsnet.nl besteedt hier belangrijke aandacht aan. Nog een belangrijk feit: Als je 35 jaar of jonger bent, loop je een verhoogd risico op huidkanker en dit neemt toe naarmate je vaker onder de zonnebank gaat!

Huidkanker
Huidkanker krijg je niet alleen door onveilig te zonnen. Het aantal pigmentvlekjes op je huid moet je ook in de gaten houden. Lees meer op de website Maguza.be. Heb je veel pigmentvlekjes? Dan is een bezoek aan de dermatoloog zeer aan te raden. Het is het meest effectief rond je achttiende, omdat er dan al vrij veel pigmentvlekken gevormd zijn en de huidarts een goed beeld krijgt van ‘je collectie’ vlekjes, zowel wat aantal als structuur betreft. Vanuit een onderzoek kan hij of zij jouw risico inschatten op huidkanker. Als een huid veel onregelmatige pigmentvlekken heeft of als de huid van nature vatbaar is voor het effect van zonnebrand of als er huidkanker in de familie voorkomt.

Beautyarrangementen met veel extra´s en luxe!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: