Menu
Persoonlijk

3 Dingen om te geven aan een vriend of familielid in het ziekenhuis

3 dingen om te geven aan een vriend of familielid in het ziekenhuis

Je hebt het vervelende nieuws gekregen dat een dierbare in het ziekenhuis ligt. Wanneer dit voorkomt wil je diegene natuurlijk beterschap wensen. Als je op bezoek gaat, is het leuk om iets mee te nemen voor diegene. Als je niet op bezoek gaat, maar wel graag iets wilt doen voor diegene kan je wat opsturen.  De vraag is dan natuurlijk, wat leuk is om mee te nemen of op te sturen. Bekijk deze blog om ideeën op te doen om mee te nemen voor je dierbare.

Bloemen of plant

Standaard maar altijd goed zijn bloemen, een ballon of een kaartje met een boodschap erop. Bloemen fleuren de kamer op en maken het iets gezelliger, erg passend op een saaie ziekenhuiskamer. Naast bloemen is een leuke kaart ook erg geschikt om neer te zetten op de kamer en wanneer er een leuke persoonlijke boodschap op staat kan dit later nog weer een keer gelezen worden. Vind je bloemen te standaard? Kies dan voor een leuk plantje om de eentonige, koude ziekenhuiskamer wat huiselijker te maken. Een plantje gaat langer mee en is ook erg leuk om zowel te geven als te krijgen.

Eten

Om ervoor te zorgen dat diegene in het ziekenhuis iets lekkers te eten heeft, is het een leuk idee om lekkere snacks mee te brengen bij je bezoek of deze op te sturen. Het leukst is dan natuurlijk om zijn of haar favoriete snacks te kiezen. Dit kan je makkelijk zelf samen stellen en er een leuk pakketje van maken. Als je wilt gaan voor een gezond pakket, is een fruitmand het ideale cadeau om te geven. Dit is een gezond alternatief dat helpt om sneller te herstellen en is ook nog eens erg lekker. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk een fruitmand bestellen en deze meteen bij de zieke laten bezorgen.

Persoonlijk cadeau

Niets leuker dan het ontvangen van een persoonlijk cadeau, het geeft je het gevoel dat er echt tijd en liefde in is gestopt. Er zijn verschillende cadeaus om te geven als persoonlijk cadeau. Je kunt denken aan een kaart, knuffel of kussen met een leuke foto van jullie samen. Ook is een fotoboek met allerlei herinneringen samen erg leuk. Als dit niet bij je past kan je een leuke mand maken met verschillende dingen die diegene leuk vindt. Dit kan wat te eten of te drinken zijn, maar ook iets wat diegene leuk vindt om te doen zoals bijvoorbeeld puzzelen of lezen. Puzzelboekjes, spelletjes, een tijdschrift of een goed boek zijn ideaal om de tijd in het ziekenhuis door te komen.