Menu
Werk

Bereid je voor op het PiCompany assessment

Bereid je voor op het PiCompany assessment

Zit jij in je sollicitatieprocedure en wordt er van jou verwacht het PiCompany assessment te maken? Dan kan een goede voorbereiding ervoor zorgen dat jij een streepje voor hebt op andere kandidaten. Het is namelijk mogelijk om te oefenen voor de PiCompany test. Wij vertellen je alles over de PiCompany test en hoe je deze kunt oefenen. Zo ben jij optimaal voorbereid op je sollicitatie en kun jij zorgeloos het PiCompany assessment afnemen!

Wat is een PiCompany test?

De PiCompany test wordt ook wel de Connector Ability test genoemd. Het is een cognitieve vaardigheidstest waarbij de algemene intelligentie van een kandidaat wordt gemeten. In andere woorden: er wordt getest hoe jij bepaalde kennis en informatie opneemt en verwerkt. Het PiCompany assessment is gemaakt door het assessmentbureau PiCompany. De test bestaat uit drie verschillende onderdelen, namelijk:

  • figuurreeksen
  • matrixen
  • cijferreeksen
  • (en in sommige gevallen ook het onderdeel analogieën)

De PiCompany test is volledig aangepast op het niveau van de kandidaat. Dit betekent dat wanneer een vraag snel goed wordt beantwoord, dat er dan een moeilijkere vraag volgt. Andersom geldt dus hetzelfde: bij een fout antwoord, volgt een makkelijkere vraag. Hierdoor is de PiCompany test voor iedere kandidaat even uitdagend.

Hoe kun je de test van PiCompany oefenen?

Hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het assessment? Heel simpel: de test van PiCompany oefenen! Wanneer je voorafgaand aan je assessment voor de test oefent, kan dit resulteren in een veel hogere score tijdens je sollicitatie. Dit zorgt ervoor dat je net wat sneller en beter door de sollicitatieprocedure heen kan komen ten opzichte van andere kandidaten. Niet minder belangrijk: het biedt je meer rust en zelfvertrouwen voor je sollicitatie.

De PiCompany test oefenen bij Hellotest!

Wil jij de PiCompany test oefenen om jezelf optimaal voor te bereiden op je sollicitatie?

Hellotest biedt hiervoor de beste trainingen! Of het nou gaat om een assessment, capaciteitentest of IQ-test: de oefeningen van Hellotest helpen studenten en sollicitanten om de beste score te halen tijdens een sollicitatieprocedure. Met de oefenpakketten van Hellotest is het dus mogelijk om het beste resultaat uit iedere test te halen. Wil jij meer weten over de oefentrainingen van Hellotest? Bekijk de website en start zorgeloos met de sollicitatieprocedure van jouw toekomstige baan!