Menu
Wonen

Een nieuwe impuls met meer kleur in huis

Een nieuwe impuls met meer kleur in huis

Soms wil je gewoon iets nieuws. Dat ken je vast wel. Je hebt iets al een hele tijd of altijd op dezelfde manier gedaan en ineens denk je: nee, ik ben niet meer happy, dit moet anders. We durven te wedden dat dit ook geldt voor je interieur. Ook jij bent waarschijnlijk altijd bezig met nieuwe accessoires.

Maar hoe zit dat met de basis? Bijvoorbeeld met de kleur van je muren. Die kleur kan ontzettend bepalend zijn voor de sfeer in huis en of jij je happy voelt of niet. Ben jij nog wel blij met de kleur van je kamer of kamers? Zo niet, lees dan verder want wij geven je graag wat tips om de perfecte nieuwe kleur te vinden.

Wat past bij jou?

Het belangrijkste is natuurlijk om te kiezen voor een kleur die echt bij je past. Dat kan je lievelingskleur zijn. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je dol bent op roze. Maar om nu te zeggen dat fel roze de ideale kleur is voor op je muur… nee, dat niet. Ga daarom na welke kleur voor jou ideaal is. Het moet een kleur zijn die je mooi vindt, maar die ook goed tot recht komt in je huis.

Denk hier ook even goed over na

De behoefte aan een nieuwe kleur kan voortkomen uit een opwelling. Dat wil niet zeggen dat je er geen echte behoefte aan hebt, maar handel niet te overhaast. Krijg je impulsief zin in verandering, denk dan even na over hoe je hier over een tijdje over denkt. Een radicale ommezwaai kan heel erg goed uitpakken, maar het kan ook zo zijn dat je een jaar later spijt hebt. Kortom: denk je dat je over een paar jaar nog achter je keuze staat? Mocht je dat niet zeker weten dan is dat helemaal niet zo erg. Het mooie aan schilderen is dat je dit natuurlijk vaker kunt doen.

Houd wel rekening met hoe de kleur in je kamer oogt. Want een kleur kan in theorie mooi zijn; hij wil in de praktijk nog wel eens anders uitpakken. Wat een goede keuze is hangt niet alleen af van je smaak, maar ook van de ruimte. Sommige kleuren geven een warm effect, andere een koel effect. Sommige maken je kamer lichter, andere doen deze weer kleiner lijken. Op welke kleur je ook uitkomt; je vindt altijd een perfecte verf online.

De aantrekkingskracht van krijtverf

De ene verf biedt je net wat meer dan de andere. Dan hebben we het niet alleen over de sfeer of uitstraling, maar letterlijk over de mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over krijtverf? Voordat je nu denkt: ik ga toch geen hele muur met krijtverf beschilderen… dat hoeft ook niet! Krijtverf is juist geweldig om een afwisseling of accent aan te brengen. Je kunt het aanbrengen op een kleine wand, een gedeelte van een muur of bijvoorbeeld in de keuken of op een deur.

Krijtverf heeft niet alleen een onderscheidende uitstraling, je kunt er ook met krijt op schrijven. Leuk voor inspirerende quotes of zelfs voor handige boodschappenlijstjes.