Menu
Mode

5 stylingtips voor geweldige looks met een joggingbroek

Joggingbroeken hadden het lange tijd zwaar in de modewereld. Ze werden immers tot voor kort alleen gedragen bij het sporten of bij het op de bank hangen. Karl Lagerfeld bestempelde ze zelfs tot hét symbool van controleverlies. Maar inmiddels heeft zelfs de modekoning zijn instelling tegenover de comfortabele kledingstukken gewijzigd: in plaats van in elegante kostuums stuurt hij zijn modellen ook graag in trainingsbroeken de catwalk op – het ultieme bewijs dat de joggingbroek tot in het dagelijks leven is doorgedrongen. Dat wordt bevestigd met een blik in de sociale netwerken, waar chique joggingoutfits op het moment talrijke likes krijgen. Als je je desondanks nog afvraagt of het nieuwe it-piece ook in jouw kledingkast een plaatsje verdient, geven we je hier vijf stylingtips waarmee je de joggingbroek tot absolute blikvanger van je looks maakt.

1.  De juiste pasvorm vinden

Het belangrijkste kenmerk van deze modellen is overduidelijk hun nonchalante snit. Maar om te voorkomen dat mensen op een coole party denken dat je op weg bent naar de sportschool, is het essentieel de juiste pasvorm te kiezen. Op deze punten moet je in elk geval letten:

  • Zorg dat de tailleband elastisch is en je tegelijkertijd voldoende ondersteuning biedt.
  • Het kruis mag best ruim vallen, maar het moet niet ter hoogte van je knieholtes hangen.
  • Als geheel moet het exemplaar van jouw keuze aansluitend en niet te los zijn, per slot van rekening wil je je figuur niet verbergen, maar het op de juiste punten accentueren.

2.  Stijlbreuken gewenst

De joggingbroek is het perfecte item om zeer nonchalant-elegante looks te creëren. Om outfittechnisch de optimale balans te vinden, moet je bewust stijlbreuken aandurven. Combineer je nieuwe favoriete item daarom met elegante klassiekers, zoals sexy hoge hakken, soepelvallende blouses, een sportieve blazer of een stoer leren jasje. Zo zie je er chic en serieus uit, zonder dat je overdressed bent. De perfecte outfit voor op kantoor of voor een romantisch diner! Nog meer inspiratie nodig? Dan vind je in deze stijlgids voor joggingbroeken nog meer tips voor trendy looks.

3.  Let op materiaal en kleur

Toegegeven, bij het shoppen laten echte fashionista’s zich liever verleiden door hoe een kledingstuk eruit ziet dan door hoe het is samengesteld. Toch zou je bij het aanschaffen juist aandacht moeten schenken aan dit aspect. Modellen met een hoog aandeel katoen zien er namelijk snel uitgerekt en slobberig uit: zo straal je in plaats van stijlgevoel eerder couch potato flair uit. Kies in plaats daarvan voor trainingsbroeken van een mix van polyester en katoen. Zo houdt je broek langer zijn nonchalante vorm. Of ga voor iets nieuws en kies voor een model in lederlook. Daarnaast spelen ook kleuren en prints een belangrijke rol. Met exemplaren in beproefde kleuren als zwart, grijs of wit zit je altijd goed. Ook donkere tinten als rood en groen zijn altijd een goede keus en kunnen veelzijdig worden gecombineerd. Wat prints betreft is terughoudendheid het devies. Bescheiden patronen als ruitjes of strepen brengen de elegante kant van je joggingbroek tevoorschijn. Felle kleuren of een bonte printenmix werken daarentegen snel kinderachtig.

4.  Accessoires toepassen

Een moderegel met universele geldigheid luidt: met accessoires maak je van verschillende kledingstukken pas een harmonieus geheel. En dat geldt in het bijzonder in het geval van de joggingbroek. Om er niet al te sportief of nonchalant uit te zien, zijn sieraden en dergelijke onontbeerlijk. Alleen al een goed horloge in goud of zilver geeft je look een visueel highlight. Een handtas erbij en je trekt in je joggingbroek alle blikken naar je toe. Daarnaast mogen trendy statement-oorringen niet ontbreken. Daarmee leg je de laatste hand aan je outfit.

5.  De gelegenheid voor ogen houden

Er is geen twijfel meer mogelijk: de joggingbroek is onderhand een kledingstuk voor elke dag geworden – vergelijkbaar met jeans of sneakers. Toch moet je er goed over nadenken bij welke gelegenheden je hem draagt en je styling daarop aanpassen. Thuis of in je vrije tijd mag het zeker ongecompliceerd zijn. In combinatie met een wit T-shirt of een leren jasje ben je altijd goed gekleed voor de weekendboodschappen of een afspraak met je beste vriendin. Op kantoor of bij een feestje mag je er echter een schepje bovenop doen met sieraden en accessoires. Alleen bij feestelijke gala-evenementen moeten de comfortabele broeken in de kast blijven.

Durf te experimenteren

Als je nog steeds niet zeker weet of de joggingbroek als nieuw it-piece wel echt bij jou past, experimenteer dan in je vrije tijd gewoon eens met verschillende stijlen en modellen. Dan ontdek je gegarandeerd het ideale model voor jou, waarmee je geweldige looks kunt creëren. En als je op zoek bent naar de perfecte broek: die vind je moeiteloos met een van de top 5 shopping apps.