Menu
Lifestyle / Mode

5 tips voor mooie en comfortabele lingerie

Veel vrouwen denken dat mooi en comfortabel niet samengaan in lingerie. Het gezegde ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ lijkt dames aan te zetten tot het dragen van heel oncomfortabele lingerie. Vooral omdat ze graag willen dat hun partner dat mooi vindt. Toch hoeft het een het ander helemaal niet uit te sluiten. Kijk maar eens naar deze 5 tips voor mooie en comfortabele lingerie.

Tip 1. Bestel je lingerie en pas het thuis

Dames lingerie is vaak best lastig om te passen in een pashokje. Daarom is Esprit een bijzonder fijne winkel om lingerie te shoppen, omdat je daar kunt bestellen op rekening. Je krijgt dan de producten thuisgestuurd met een factuur. Je kunt alle bestelde lingerie rustig passen en vergelijken. Vind je je items comfortabel zitten, dan betaal je de factuur. Ben je toch niet helemaal tevreden, dan stuur je wat je niet wilt houden gewoon gratis terug. Zo hoef je ook niet te wachten tot het geld weer is teruggestort.

Tip 2. Push-up-bh’s kunnen heel comfortabel zijn

Een push-up is vooral bedoeld voor vrouwen met een kleine borstpartij of voor vrouwen met hangende borsten. De bh duwt ze mooi in vorm en laat ze wat groter lijken dan ze zijn. Voor veel vrouwen is een push-up-bh niet echt comfortabel. Dat heeft vooral te maken met het feit dat 80% van de vrouwen de verkeerde maat kiest. Kies je de juiste maat, dan kan een push-up-bh heel fijn zijn om te dragen.

Tip 3. Draag alleen ondergoed dat jij fijn vindt!

Sommige vrouwen zijn dol op strings. Ze zijn eraan gewend en hebben een hekel aan ander ondergoed. Andere vrouwen hebben er juist een hekel aan. Ze zouden veel liever ander ondergoed dragen, maar zijn bang dat hun partner dat niet zo leuk vindt. Maar… jíj bent degene die de lingerie aantrekt! Kijk dus vooral eerst naar wat jij comfortabel vindt. Heel vaak zijn er prima alternatieven die ook heel mooi zijn.

Hipster

Hipster

Tip 4. Wat zijn hipsters eigenlijk?

De laatste jaren zijn hipsters heel populair. Maar er zijn allerlei soorten hipsters. Van ‘gewone’ hipsters tot string-hipsters en zelfs boxer-hipsters. Hoe zit dat eigenlijk? De term ‘hipster’ slaat eigenlijk alleen op de bovenrand van het ondergoed. De bovenrand zit bij een hipster laag op de heupen. Daardoor past dit ondergoed heel goed bij vrouwen die graag heupbroeken dragen. Lingerie waar de term ‘hipster’ niet voor wordt gebruikt, sluit meestal wat hoger en komt tot de taille. Je moet zelf bepalen wat je comfortabeler vindt, want dit is sterk afhankelijk van je eigen voorkeur.

Tip 5. Bh’s met of zonder beugel

Zoals gezegd is de maat van de bh erg belangrijk. Maar naast de maat is er nog iets dat van belang is: of er een beugel in zit. De beugel geeft de bh meer vorm en stevigheid. Het is een metalen rand die onder de borsten loopt. Daardoor blijft de bh beter op zijn plaats. Sommige vrouwen vinden dit heel fijn en dragen het liefst beugel bh’s. Maar er zijn ook heel wat dames die die harde rand niet fijn vinden. Er zijn ook beugelloze bh’s gelukkig. Toch blijft de maat erg belangrijk: als een beugel bh niet lekker zit, komt dat vaak doordat er een verkeerde maat is gekozen.

Beha zonder beugel

Beha zonder beugel

Het is eigenlijk heel jammer dat vrouwen denken dat mooie lingerie oncomfortabel is. Dat is namelijk helemaal niet zo! Het belangrijkst bij bh’s is de maatvoering. Kies je voor de juiste maat, dan zul je waarschijnlijk een heel comfortabele bh hebben. Voor het ondergoed is het vooral belangrijk dat je allerlei soorten past. Zo ontdek je vanzelf welke lingerie jij het meest comfortabel vindt. En als je kiest voor lingerie met een mooi ontwerp, zal je partner echt niet klagen als je overstapt op iets anders.