Lief vriendinnetje met overgewicht

Lief vriendinnetje met overgewicht

Ze is lief, ze is grappig, ze is intelligent én ze is jouw vriendin. Hoe lief en leuk ze ook is, ze heeft wel een probleempje met haar gewicht. Zij is er onzeker over en doet haar best om af te vallen, maar hoe ga jij er mee om? Uit ervaring heb ik voor jullie een aantal tips geschreven, om een aantal onnodige girlfights te voorkomen.

Mooi zijn
Het feit dat jouw vriendin overgewicht heeft, betekent niet dat ze zich niet mooi kan kleden, of dat ze geen uitstraling kan hebben. Haar complimenteren op deze aspecten komt niet altijd even goed over. Ja, af en toe een complimentje mag best, maar het komt over alsof je verbaasd bent dat jouw vriendin zich goed kan kleden en er leuk uit kan zien. Dat is niet echt een compliment hè?

Eten
Een grove fout die je kunt maken. Commentaar geven op wat de persoon eet. Tip? Geef geen commentaar op wat jouw vriendin eet. Dat doet ze bij jou toch ook niet? Hoe zou jij je voelen, als je in de gaten werd gehouden terwijl je eet? Dat chocolaatje dat je net in je mond stopt, weet je zeker dat je die wel wilt eten? Niet echt goed voor je heupen hè…

Gewichtsverlies
Afvallen is voor iedereen weer anders, maar 1 regel geldt altijd: Als je er geen ervaring mee hebt, geef dan ook geen advies. Als je zelf nooit een kind hebt opgevoed, dan kun je daar toch ook geen advies over geven? Jouw vriendin weet echt zelf wel – en anders komt ze er nog achter – wat het beste is voor haar lichaam.

Daten
Ook mensen met overgewicht daten. Wow. JA! Het is eigenlijk belachelijk dat zo veel mensen er vanuit gaan dat zogenaamde ‘dikke mensen’ geen vriendje kunnen krijgen. Ook zij kunnen flirten, ook zij worden leuk gevonden. En weet je wat? Misschien trekken zij nog wel betere mannen aan ook! Wees blij voor jouw vriendinnetje, dat ze lekker aan het daten is. En reageer eens een keer wat minder verbaasd als ze dat vertelt.. 😉

De held
Op het moment dat jouw vriendinnetje afvalt is dat goed van haar. Zij heeft het gepresteerd om het doorzettingsvermogen te tonen en heeft hiermee haar doel bereikt. Respect voor haar! Tip; ga niet proberen de held uit te hangen. Je hoeft echt niet elke keer en aan iedereen te melden dat jij haar zo goed hebt geholpen. Ja hoor, je hebt haar goed gemotiveerd en bent samen met haar gaan sporten. Uiteindelijk is zij zelf degene die dit voor elkaar heeft gekregen en ze mag dan ook trots zijn opzichzelf!

Hoeveel je ook van jouw lieve vriendinnetje houdt, ze kan heel goed haar eigen weg vinden in het leven. En of ze nou een paar kilootjes meer heeft, maakt haar nog geen ander persoon. Behandel haar dan ook niet als een ‘ander persoon’.