Menu
Lifestyle / Wonen

Basic & Puur: voor ontspannen wonen

Bij de Basic & Puur woonstijl zit de kracht in eenvoud. Een rustige ruimte voorzien van tijdloze meubels en een subtiele sfeer. Je vindt er veel lichte houttinten in terug, maar ook wit en crème; daarvan wordt je interieur licht en fris! Dit is de Basic & Puur woonstijl en zó pas je deze toe:

Hout voor een natuurlijke sfeer

Basic & Puur; daarin kan hout niet ontbreken. Vooral de naturel houttint wordt veel gebruikt in deze woonstijl. Een lichte houten vloer, gecombineerd met een eiken tafelblad en subtiele houten accessoires. Denk ook aan lampen met een rotan kap – strak, maar wel natuurlijk. Als je op zoek bent naar een wat stoerder Basic & Puur interieur kun je juist kiezen voor robuust sloophout met een iets donkerdere tint. Zolang je het eenvoudig houdt en met veel lichte tinten combineert, heb je nog steeds de natuurlijke én rustige stijl van Basic & Puur te pakken.

Wit, crème en beige

Voor een rustig interieur zijn rustige kleurtonen nodig. De Basic & Puur woonstijl is tijdloos en blijft, zoals de naam al doet vermoeden, met haar kleuren binnen een eenvoudig kleurenpalet. Van wit, crème en beige wordt je interieur niet alleen rustig maar ook licht, zonder aan sfeer in te boeten- daar zorgt het hout wel voor. Vaak vind je in de Basic & Puur woonstijl veel Scandinavische meubels terug: wit met naturel hout en een speels, strak design. Op zoek naar een persoonlijke touch? Zwarte details geven contrast en pasteltinten brengen extra sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een design bank in een lichte tint en hang er een zwart-wit foto in zwarte lijst boven. Of leg er zalmroze kussentjes op voor een gezellig accent.

Rustige vormen

Dat de Basic & Puur woonstijl zoveel rust en eenvoud uitstraalt, is ook omdat er bewust gebruik wordt gemaakt van simpele vormen. Geen drukke dessins, contrastrijke patronen of variatie in vormen; hou het eenvoudig met veel rechte lijnen en een strakke afwerking. Franjes en bonte versieringen horen hier niet thuis.

Maak het persoonlijk met leuke accessoires

In de Basic & Puur woonstijl voelt vrijwel iedereen zich snel thuis vanwege de harmonie in kleuren, materialen en vormen. Hoe behoud je deze rust en voeg je tóch een persoonlijk element toe? Met subtiele accessoires die goed in het geheel passen. Een lamp gemaakt van sloophout; een gebreide poef; kussentjes en een dekentje op de bank; een rotan mandje om speelgoed in op te bergen. Zolang je in de juiste kleurtint en een natuurlijke sfeer denkt, wordt je Basic & Puur interieur er alleen maar gezelliger op!