Menu
Wonen

Welke slaapkamerstijl past bij jou?

Hoe zit het met de inrichting van jouw slaapkamer? De slaapkamer is de plek om goed uit te kunnen rusten, zodat je overdag weer goed kunt functioneren. Natuurlijk vormt een comfortabel bed met een lekker matras en heerlijke dekens een belangrijk onderdeel van een slaapkamer, maar het is ook belangrijk dat het een ruimte is waar je blij van wordt. Met een mooie kleur en wat persoonlijke accessoires maak je er een verblijf van waar het goed vertoeven is. Om een perfecte harmonie in de slaapkamer te creëren, biedt het toepassen van een bepaalde woonstijl een goede houvast. Maar hoe weet je welke stijl jou aanspreekt? Kijk eens naar de onderstaande slaapkamerstijlen om alvast een indruk te krijgen.

 De basic slaapkamer

Als je van orde en rust houdt, dan is de basic slaapkamer echt iets voor jou. Het is een slaapkamer waar je weinig accessoires zult treffen. De meubels hebben strakke vormen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Scandinavische meubelen passen goed in de basic slaapkamerstijl. Voor de muren worden vooral basiskleuren gebruikt zoals wit, grijs en beige.

Slaapkamer met pasteltinten

Pasteltinten voeren de boventoon in de romantische slaapkamer. De verlichting is zacht en vaak wordt gebruik gemaakt van nachtlampjes of spotjes met dimmer. Aan de muur hangt kunst dat subtiel bijdraagt aan de sfeer van de meubels en kleur in de kamer. In een romantische slaapkamer heeft het bed de rol van de blikvanger. Een hemelbed is daar een goed voorbeeld van.

 De landelijke slaapkamer

De landelijke slaapkamer herken je al snel aan de ruimte met dakbalken. De vloer is van hout, waarmee een landelijke, warme sfeer wordt bereikt. Het bed is meestal groot en ook vaak van hout. De muren zijn geverfd in wit of aardetinten. Een superluxe landelijke slaapkamer is voorzien van een open haard.

© Petite Amélie

Bij Petite Amélie vind je alles voor in de kinderkamer. Van half-hoogslapers tot stapelbedden.

De industriële slaapkamer

De industriële slaapkamer heeft een stoere, robuuste uitstraling. Kale, betonnen muren of bakstenen muren kun je zo laten, ze passen prima in deze look. Vind je dat niks, dan kun je ook kiezen voor behang met bakstenen- of betonprint. Accessoires bestaan uit ruwe, natuurlijke materialen als hout, leer, beton en staal.

Kinderkamer in stijl

Ook de tienerkamer kun je inrichten in één van de bovenstaande slaapkamerstijlen. Voor een stoere jongen kan je kiezen uit elementen uit de industriële slaapkamer. De muzikale of avontuurlijke tiener voelt waarschijnlijk meer voor een kleurrijke kamer. Zo kun je de verschillende slaapkamerstijlen gebruiken als houvast voor de inrichting van alle slaapkamers. Deze slaapkamerstijlen ook een inspiratiebron kunnen zijn voor het inrichten van de babykamer.

Afbeelding is afkomstig van Petite Amélie