Menu
Algemeen / In de zon / Lichaam

Bruin zonder zon met spraytan!

Spraytannen is in Amerika en Engeland al een groot begrip. Het aantal zonnebank studio’ s dat we in Nederland hebben, zijn in Amerika al vervangen door Spraytan salons. Iedereen weet hoe slecht de zonnebank is, maar we willen allemaal een mooie kleur hebben. Nu kan iedereen dus verantwoord zonnen zonder dat dit schadelijk is voor de huid! Er zijn 3 soorten tanning lotions, Original, Supreme en de DUO kleur. Alle 3 de kleuren hebben ook weer 3 soorten percentages. 8% voor de witte huidtypes, 10% voor de geteinte huidtypes, en de 12% voor de mediterrane huidtypes. Zo is er voor iedere huidskleur en bijpassende lotion.

Over het merk SunJunkie:
Sunjunkie is een Brits bedrijf dat begon 26 jaar geleden als een UV-bedrijf. De markt voor Spray Tanning begon in het begin van 1990 te wijzigen met de focus op weg naar spray tanning en zelfbruinende behandelingen-zo Sunjunkie veranderd en ontwikkeld met de markt.

Al de tanning lotions zijn op natuurlijke basis en zijn verrijkt met Aloë Vera en Vitamine E. Deze twee ingrediënten voeden en verzorgen de huid. Daarnaast zit in alle lotions Dihydroxyacetone en Erythrulose verwerkt, welke zorgen voor een mooie egaal bruine teint.

Waar mensen bang voor zijn:
Wij krijgen altijd de vraag of je er niet “oranje” van wordt. Er is een heel groot verschil tussen spraytan salons die gebruik maken van een cabine, en de salon die werken met een handmatig apparaat (vaak zijn het zonnebank studio’s die dit hebben). De cabine lotions zijn goedkoper en vaak zit er caroteen is, waardoor de oranje kleur ontstaat. Wij raden mensen aan om goed te informeren met wat voor product de salons werken voordat ze zich ermee laten sprayen.

Voor het tannen:

  1. Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 1 a 2 dagen vooraf met een goede bodyscrub om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Gebruik geen oliehoudende producten.
  2. Scheren (24 uur), harsen (48 uur) voor de behandeling (anders is je huid te gevoelig).
    Gebruik geen douchegel, bodylotion, deodorant of parfum meer tot na de sessie.
  3. Lak bij voorkeur je nagels om opname van de vloeistof te voorkomen.


Na het tannen:
1. De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te ontwikkelen. Daarom adviseren wij niet te douchen tot 8 uur na de tanning!
2. Vermijd water en transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche.
3. Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende tan safe douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een extra hydraterende tan safe bodylotion.
4. Wij adviseren het gebruik van sauna en baden te vermijden!! Dit versnelt namelijk het afschilferen van de huid.

ZKIN Spraytan&Beauty:
ZKIN is een Beautysalon die sinds 14 oktober is opgestart. Wij verzorgen speciale spraytan party’s, Shimmer Yourself Party, die al vanaf 5 personen aan huis kunnen worden gegeven! Ben je met 6 personen? Dan mag de gastvrouw gratis! Heb je een bachelor en wil je iets origineels doen waarbij je ook nog is mooi voor de bruiloft wordt gemaakt? Dan heeft ZKIN de B4 I DO Party! Deze party wordt verzorgd met hapjes en drankjes, en kan op locatie of in de ZKIN salon.

Neem eens een kijkje op de website van ZKIN Beautysalon

Facebookactie!
Wil jij een keer een Spraytan proberen? Doe mee met onze Facebook-Actie! Wij mogen namens ZKIN salon een Shimmer Yourself full body arrangement weggeven ter waarde van €25. Deze Spraytan kun je laten doen in de ZKIN salon in Den Haag. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is Beauty.nl liken op Facebook en het artikel delen met je vrienden.