Is jouw huid klaar voor de zon?

Is jouw huid klaar voor de zon?

Voor we het weten is het alweer bijna lente! De meeste van ons kunnen niet wachten tot het warmer buiten wordt, zodat we eindelijk onze winterjas weg kunnen stoppen en onze mooie lichaam kunnen laten zien. Je huid blootstellen aan de zon brengt zo zijn gevolgen met zich mee, daarom is het belangrijk om op tijd je huid gereed te maken voor de zon. In dit artikel vertel ik je een paar tips, hoe je je grootste lichaamsorgaan het beste kan beschermen.

Scrubben
Het scrubben van zowel je gezicht als de rest van je lichaam is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en je huid er stralend uitziet en zacht aanvoelt.
Een scrub kun je in elke drogisterij kopen, maar het is heel gemakkelijk om het gewoon zelf te maken.

Gebruikt daarvoor een kopje zeezout (of suiker) en een half kopje olijfolie en meng dit goed samen. Breng het vervolgens aan op je huid en maak circulerende bewegingen, druk niet te hard. Geef de droge plekjes op je huid extra aandacht, zoals ellebogen, knieën en voeten.
Spoel je lichaam en gezicht altijd goed af met lauw/warm water.
Te vaak scrubben kan je huid irriteren, dus er wordt aangeraden om dit één keer per week te doen.

Laat die ogen spreken!
Na de wintermaanden is het nodig om je ogen en gezicht wat op te frissen. Kijk niet verder dan je keuken, je kan het allemaal zelf maken!

Koude thee: hiervoor heb je twee natte groene theezakjes nodig. Nadat de theezakjes in de koelkast hebben gekoeld breng je ze aan op je ogen en laat je ze lekker 10 minuten in werken. De cafeïne helpt de bloedcirculatie rondom je ogen en het zorgt ervoor dat je huid niet zal opzwellen. Je ogen zien er in no-time gezond en fris uit!

Koude lepels: Heb je haast en heb je niet genoeg geslapen? Ga dan voor de koude metalen lepels. Nadat je 2 kleine lepels in de koelkast hebt gekoeld, breng je het aan op de onderkant van je ogen (wallen).

Schoonheidsslaapje
Een uitgeruste huid staat gelijk aan een gelukkige huid! Eigenlijk maakt het dan niet uit wat voor seizoen het is. Een nachtrust van minimaal 8 uur is voldoende voor een stralende huid.

Smeren, smeren, smeren
Lente en zomer betekent dus zon! Het is dan belangrijk om veilig de zon in te gaan. Ook al ben je buiten voor maar 10 minuten, moet je alsnog je huid goed beschermen tegen het verbranden, dehydratie en hitte golven. Wanneer je naar buiten gaat voor langer dan 20 minuten wordt er aangeraden om zonnebrandcrème te smeren. Kies een zonnebrandcrème die minstens SPF 15 is, kies een hogere factor wanneer je gaat zonnen of een sport uitoefent in de zon.
Breng de zonnebrandcrème ten minste 15 minuten voordat je naar buiten gaat aan, zodat kan het eerst goed kan intrekken in je huid.

Blijf in de schaduw
Wanneer je buiten bent, ook al is het winkelen of even een stukje wandelen, beperk dat je huid constant wordt tentoongesteld aan de zon. Dit kun je makkelijk doen door vaak in de schaduw te staan of te lopen. Neem daarnaast ook een paraplu, bril en een wijde hoed mee als extra bescherming.

Lekker cool!
Er wordt door dermatologen ook aangeraden om vaak een koele douche te nemen en extra veel water te drinken zodat je huid genoeg wordt gehydrateerd. Als je verbrandt bent, kan je het beste direct een aftersun aanbrengen dat Aloë Vera bevat. Vind je drinken van veel water saai en smakeloos? Snijd dan fruit, zoals citroen en watermeloen en stop het in je waterfles.

Zulke simpele stappen als deze, maakt niet alleen je huid gereed voor de zon, maar het houdt je ook gezond en gelukkig!