Is krachttraining geschikt voor vrouwen?

Is krachttraining geschikt voor vrouwen?

Steeds meer vrouwen zijn tegenwoordig ook te vinden in het krachthonk in de sportschool. Je zult vaak tussen de mannen staan, maar ook voor vrouwen is het goed om aan krachttraining te doen. Door kracht te trainen krijg je meer spieren en zo neemt je lichaam mooie vormen aan.

Je zult merken dat je in kilo’s toeneemt, maar dit komt omdat spieren zwaarder wegen dan vet.
Begin je net met krachttraining? Maak een foto en schrijf erbij hoeveel kilo je weegt. Als je dan na een aantal weken/maanden weer een foto neemt zul je zien hoe je lichaam is veranderd, ook al ben je kilo’s aangekomen. Dit bewijst maar weer dat kilo’s niet altijd alles zeggen!

Volg bokslessen

Hou je er niet van om aan de apparaten te hangen in de sportschool? Gaat u liever in een klein groepje aan de slag zodat je ook goed gemotiveerd wordt door de instructeur? Volg dan bokslessen! In de meeste sportscholen zijn er groepslessen om te gaan boksen of kickboksen. Met boksen train je niet alleen kracht, maar ook cardio. Boksen is goed voor je hele lichaam want je wordt sterker en je verbetert je algemene gezondheid. Ook train je bij boksen je evenwicht, coördinatie, reactievermogen en behendigheid.

Om te beginnen met boksen, is het wel noodzakelijk het één en anders aan te schaffen. Zo heb je kickbokshandschoenen nodig, eventueel te bestellen in de Fightshop. Wanneer je dit eenmaal hebt aangeschaft kun je aan de gang en heb je lang plezier van de materialen.