Bye-Bye muggenbeten

Bye-Bye muggenbeten

Het is leuk om buiten te zijn met het mooie weer, maar het nadeel is dat je waarschijnlijk levend wordt opgegeten door muggen… Maar heb je je ooit afgevraagd waarom jij juist altijd gestoken wordt en je vrienden nooit? 

Ja inderdaad het ligt aan het type bloed. Niemand weet nog echt zeker wat het precies met het bloed is waardoor de één aantrekkelijker voor muggen is als de ander, maar bloedtype O trekt ze het meest aan.

Maar het ligt niet alleen aan je bloed, ook kan het liggen aan de manier waarop je huid reageert op muggen beten, de één is er gevoeliger voor een krijgt dikke jeukende rode bulten, terwijl de ander alleen maar kleine bultjes krijgt. Als je gevoeliger bent merk je de beten gewoon eerder en beter, dan als je er niet gevoelig voor bent.

En nu het goeie deel! Hoe je van de muggen af kunt komen, sommige geuren en oliën zorgen er voor dat muggen weg blijven, dus steek die citronella kaarsen maar aan!

Voor als je toch het pech hebt en gestoken wordt hebben we nog een oplossing voor hoe je er voor kunt zorgen en een beet kunt camoufleren zonder dat je huid er door kapot gaat.

Laat het eerst helen
Er is niks ergers dan wakker worden en een enorme beet op je hoofd vinden. Als je namelijk krabt met ongewassen handen wordt die gevoelig voor infecties. Als je beet zo groot als een blaar of grote, rode bult heeft, is het erg belangrijk om het schoon te houden, en dek het af om infecties te voorkomen.

Insect beten verdwijnen meestal na een week, maar je kunt het proces helpen te versnellen. Doe er een beetje hydrocortison op, ook zijn er pillen die ervoor zorgen dat de roodheid en jeuk verminderd.

Conceal voorzichtig
Hoewel het verleidelijk is om een dikke laag make-up er overheen te smeren, moet je je huid echt even adem laten halen om een infectie te voorkomen, als de beet uitgedroogd is en niet meer opgezwollen is, kan je make-up op doen.

Maar om nog steeds infecties te voorkomen, pas je make-up dan toe met schone vingers en borsteltjes. Als de beet nog steeds jeukt of je make-up je huid irriteert haal het er dan af.

Laat je beten verdwijnen
Er is een kans dat de beet bruine vlekken achter laat (vooral als je er aan gezeten hebt). Gelukkig kan het makkelijk behandeld worden met een simpele littekencrème die u gewoon bij uw drogisterij of apotheek kunt vinden.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: